Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Overblik

Da Donald Trump mødte Kim Jong-un

Mødet i Singapore fandt sted i harmoni med store smil. Resultatet blev en fælleserklæring, der er rig på gode viljer og løfter men fattig på konkrete punkter og tidsfrister.

Stemningen var god, da USAs præsident Donald Trump og den nordkoreanske leder Kim Jong Un mødtes første gang tirsdag morgen, dansk tid, på Capella Hotel på den kunstige ø Sentosa i Singapore.
Stemningen var god, da USAs præsident Donald Trump og den nordkoreanske leder Kim Jong Un mødtes første gang tirsdag morgen, dansk tid, på Capella Hotel på den kunstige ø Sentosa i Singapore.
  • Donald Trump og Kim Jong-un mødtes som planlagt i Singapore. Først alene kun med oversættere og siden sammen med deres rådgivere.
  • Undervejs var der store smil og positive udtalelser om viljen til at arbejde sammen.
  • De to ledere tog desuden en spadseretur på luksushotellets område uden hverken oversætter eller rådgivere i nærheden.
  • Efter møder og arbejdsfrokost underskrev de to ledere på vegne af USA og Nordkorea en fælleserklæring med fire hovedpunkter:

USA og Nordkorea har forpligtet sig til at opbygge et nyt indbyrdes forhold i overensstemmelse med de to folks ønsker om fred og fremgang.
USA og Nordkorea vil forene deres kræfter om at opbygge en vedvarende og stabil fred på den koreanske halvø.
De to parter bekræfter Panmunjom-aftalen af den 27. april 2018, som forpligter Nordkorea til at arbejde hen imod en fuldstændig afvikling af atomvåben på den koreanske halvø.
USA og Nordkorea forpligter sig til at hente og sikre resterne af krigsfanger og savnede, herunder den umiddelbare hjemsendelse af dem, som allerede er identificeret.
(Ordlyden blev inden offentliggørelsen aflæst fra fotos af det underskrevne dokument, som Donald Trump holdt frem for pressen).

  • Donald Trump har erklæret, at mødet er begyndelsen på et nyt forhold mellem USA og Nordkorea, og Trump har lovet, at han vil invitere den nordkoreanske leder på besøg i Det Hvide Hus, når »tiden er til det«.
  • Den nordkoreanske medier har beskrevet Kim Jong-uns rejse til Singapore, men i en nyhedsudsendelse på nordkoreansk stats-TV efter mødets afslutning i Singapore, blev mødet med Trump ikke nævnt.
  • På et afsluttende pressemøde inden sin afrejse fra Singapore udlagde USAs præsident den indgåede aftale. Kim Jong-un deltog ikke i pressemødet.
  • Donald Trump erklærede, at »der vil være masser af folk« inde i Nordkorea til at verificere den lovede atomafvikling, og at sanktioner vil blive hævet, når de nordkoreanske atomvåben ikke længere er en faktor.
  • På direkte spørgsmål fra journalister om, hvorvidt det nordkoreanske regimes menneskeretsovergreb var blevet drøftet, svarede Trump: »Ja, men kun kort.« Han gav ingen detaljer.
  • Donald Trump har desuden - til stor overraskelse i Sydkorea - erklæret, at USA vil indstille sine fælles militærøvelser med Sydkorea og trække 28.500 tropper ud af området.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.