Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Clintons gamle ministerium puster nyt liv i e-mail-sag

Det amerikanske udenrigsministerium skal granske, om fortrolige informationer blev behandlet ordentligt.

Hillary Clinton er blevet kritiseret for sin omgang med fortrolige informationer i sin tid som udenrigsminister. Arkivfoto Free/Colourbox
Hillary Clinton er blevet kritiseret for sin omgang med fortrolige informationer i sin tid som udenrigsminister. Arkivfoto Free/Colourbox

Washington. Udenrigsministeriet i USA har valgt at genåbne sin interne undersøgelse af, hvordan tidligere udenrigsminister Hillary Clinton og andre centrale embedsfolk har håndteret fortrolige informationer.

Det siger talsmand John Kirby ifølge nyhedsbureauet AP.

Undersøgelsen bliver genåbnet, efter at justitsministeriet onsdag slog fast, at man ikke vil retsforfølge præsidentkandidaten Clinton i den såkaldte e-mail-sag. Det var i tråd med, hvad forbundspolitiet FBI havde anbefalet.

Udenrigsministeriet suspenderede sin undersøgelse i april for ikke at forstyrre FBI's undersøgelse af sagen.

Der er ikke blevet sat en deadline for, hvornår udenrigsministeriet skal have afsluttet granskningen, fortæller Kirby til AP.

Hillary Clinton var udenrigsminister frem til begyndelsen af 2013. Hun er løbet ind i problemer, efter det er kommet frem, at hun i løbet af sin tid på posten brugte en privat e-mail-konto til at kommunikere i embeds medfør.

Direktøren for FBI, James Comey, har betegnet Clintons håndtering af de følsomme oplysninger som "ekstremt skødesløs". Men FBI har ikke fundet beviser på, at hun havde hensigter om at bryde nogen love.

Tidligere i denne uge sagde John Kirby, at tidligere ansatte i ministeriet godt kan modtage "administrative sanktioner". Den mest alvorlige straf vil være at fjerne personers sikkerhedsgodkendelse.

Hillary Clinton bliver efter al sandsynlighed formelt valgt som Demokraternes præsidentkandidat i juli. Der er tradition for, at præsidentkandidater får adgang til fortrolige oplysninger, når de på partikonventet er udpeget som kandidater til USA's øverste embede.

Flere republikanere har dog sagt, at Clinton bør fratages den mulighed på grund af e-mail-sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.