Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Clinton vinder i Caribien og kan snuse til nominering

Indbyggerne på De Amerikanske Jomfruøer har lørdag peget på deres favorit som Demokraternes præsidentkandidat.

 Hillary Clinton kom lørdag et lille skridt tættere på den endelige nominering.
Hillary Clinton kom lørdag et lille skridt tættere på den endelige nominering.

Hillary Clinton, der fører Demokraternes kapløb om at blive partiets præsidentkandidat i USA, kom lørdag et lille skridt tættere på den endelige nominering.

Ved vælgermøder på De Amerikanske Jomfruøer har et flertal peget på Clinton frem for Bernie Sanders som deres foretrukne præsidentkandidat.

Der var kun syv delegerede på spil på øerne, der er et oversøisk amerikansk territorium og frem til 1917 hed Dansk Vestindien, og det er endnu uklart, hvor mange af de syv Clinton får.

Men inden valget var den tidligere udenrigsminister kun 71 delegerede fra at have nok til at sikre sig Demokraternes nominering ifølge The New York Times.

Det kræver formelt 2383 delegerede at blive udpeget som præsidentkandidat hos partiet. Før vælgermøderne på De Amerikanske Jomfruøer havde Clinton 2312, mens Sanders kun havde 1545.

Hendes føring er dog væsentligt mindre, hvis man fraregner de såkaldte superdelegerede, som i princippet kan støtte, hvem de vil - og indtil videre i altovervejende grad peger på Clinton.

Uden dem er stillingen 1769-1501 i Clintons favør.

Tirsdag er der primærvalg i delstaterne New Jersey, North Dakota, South Dakota, Montana, New Mexico og ikke mindst Californien.

I praksis er Clinton så godt som sikker på at vinde Demokraternes nominering. Kun hvis hundredvis af de superdelegerede vender på en tallerken og i stedet peger på Sanders, er hendes kandidatur i fare.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.