Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Clinton tager sidste primærvalgsstik med sejr i Washington

Ved det sidste primærvalg for Demokraterne får Hillary Clinton opbakning fra partiets medlemmer.

Washington D.C.. Demokraternes præsidentkandidat ved valget i november hedder efter alt at dømme Hillary Clinton.

Det er endnu en gang blevet slået fast, efter at Clinton ifølge en række amerikanske medier har vundet partiets sidste primærvalg i denne omgang.

De demokratiske vælgere i Washington D.C. har ifølge tv-stationen CNN og avisen The Wall Street Journal tirsdag peget på Clinton som deres foretrukne kandidat.

Clinton sikrede sig i sidste uge det nødvendige antal delegerede til at blive Demokraternes præsidentkandidat. Men rivalen, Bernie Sanders, har afvist at opgive kampen før partiets konvent i juli.

I Washington D.C. står Hillary Clinton til at få opbakning fra knap 80 procent af vælgerne, viser den hidtidige optælling ifølge The Guardian.

Hun og Bernie Sanders er efter valgstedernes lukning begge dukket op på et hotel i den amerikanske hovedstad. Kandidaterne vil ifølge flere medier nu diskutere det videre forløb efter at have sat punktum for primærvalgene.

Ved et pressemøde tidligere på dagen sagde Vermont-senator Sanders, at han vil arbejde for at ændre Demokraternes valgsystem.

- Tiden er mere end inde til fundamentale forandringer i Det Demokratiske Parti, lød det fra Sanders.

Tirsdagens primærvalg afslutter en spektakulær og historisk valgkamp for både Demokraterne og Republikanerne, der heller ikke har flere primærvalg tilbage i kalenderen.

Milliardæren Donald Trump er den eneste tilbageværende kandidat for Republikanerne, selv om han blev spået forsvindende små chancer, da han i første omgang offentliggjorde sit kandidatur.

Samtidig gav den energiske og lidet kendte Sanders overraskende stor og vedvarende modstand til Hillary Clinton - et af de mest kendte politiske ansigter i USA.

Sanders formåede at kapre særligt unge vælgeres gunst. Mange er stærkt utilfredse med det nuværende politiske system og ivrige efter at gøre op med den store ulighed, der hersker i den amerikanske befolkning.

I sidste ende tyder alt dog på, at Clinton bliver den første kvindelig præsidentkandidat for et større politisk parti i USA.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.