Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Clinton spiller kvindekortet i valgkampen

Det er historisk, hvis USA får sin første kvindelige præsident, siger USA-eksperten Anders Agner Pedersen.

Hillary Clinton bliver efter alt at dømme Demokraternes kandidat ved præsidentvalget i USA. Scanpix/Jonathan Alcorn
Hillary Clinton bliver efter alt at dømme Demokraternes kandidat ved præsidentvalget i USA. Scanpix/Jonathan Alcorn

Den 68-årige Hillary Clinton, der er tidligere førstedame og udenrigsminister i USA, har opnået den nødvendige opbakning fra Demokraternes delegerede til at blive partiets præsidentkandidat, viser en optælling fra nyhedsbureauet AP.

Dermed ser Hillary Clinton ud til at blive den første kvinde nogensinde, der kommer til at dyste om præsidentposten i USA.

USA-kender og redaktør på kongressen.com, Anders Agner Pedersen, kalder det historisk, hvis USA får sin første kvindelige præsident.

- Det vil være et stort skridt i forhold til ligestilling og rettighedsspørgsmål, hvor der er en skævvridning mellem kønnene i øjeblikket.

Han fortæller, at hun i modsætning til i 2008 i dag gør mere ud af, at hun er kvinde:

- Clinton har fundet ud af at bruge den historiske dimension og ligestillingselementet meget mere aktivt, siger han og fortæller, hvordan hun har haft fokus på kvinders rettigheder, ligestilling mellem kønnene, ligeløn og andre rettighedsspørgsmål.

Republikanernes formodede præsidentkandidat, Donald Trump, har modsat lagt sig gevaldigt ud med en masse kvindelige vælgere.

- Fra Clinton-lejrens side ved de godt, at de skal bruge det her meget aktivt - dels fordi Donald Trump er upopulær blandt kvindelige vælgere, og dels fordi hun har muligheden for at synliggøre det i endnu højere grad, fordi hun selv er kvinde, siger Anders Agner Pedersen.

De næste fem måneder kommer hun og Donald Trump til at stå over for hinanden i valgkampen, der skal afgøre, hvem der bliver USAs næste præsident.

- Vi kan nu tage hul på fem måneders benhård og barsk valgkamp. Det bliver ikke for børn. Det kommer til at fyge med alle tænkelige former for politiske og i særdeleshed personangreb mellem Trump og Clinton. Det er allerede begyndt, og det tager kun til. Mudderkastningens tid er først lige begyndt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.