Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Clinton: Rusland vil blande sig igen og igen

Den tidligere præsidentkandidat advarer amerikanerne mod russisk indblanding ved kommende præsidentvalg.

Den tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton gik for en efterhånden sjælden gangs skyld på scenen under kvindekonferencen i Women in the World i New York torsdag. Her forholdt hun sig både til russerne indblanding i det amerikanske valg og det seneste angreb i Syrien. Scanpix/Drew Angerer
Den tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton gik for en efterhånden sjælden gangs skyld på scenen under kvindekonferencen i Women in the World i New York torsdag. Her forholdt hun sig både til russerne indblanding i det amerikanske valg og det seneste angreb i Syrien. Scanpix/Drew Angerer

New York. Den tidligere demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton betegner Ruslands indblanding i det amerikanske valg som en "handling af aggression".

Meldingen fra Clinton kom torsdag under en tale ved kvindekonferencen Women in the World i New York.

Den tidligere udenrigsminister og førstedame er overbevist om, at det ikke er sidste gang, at Rusland vil blande sig i amerikansk politik.

- Jeg er dybt bekymret over det, der skete med Rusland. En fremmed magt blandede sig i vores valg, og vi får mere og mere at vide om det hver dag, siger Hillary Clinton ifølge CNN.

Hillary Clinton har i vid udstrækning holdt sig ude af mediernes søgelys, efter at hun tabte præsidentvalget til hendes republikanske rival, Donald Trump, i november.

Hun beskylder russerne for at forsøge at skabe "mistillid og forvirring" omkring det amerikanske politiske system.

Derfor mener hun, at der skal iværksættes en uafhængig undersøgelse af, hvorvidt russerne samarbejdede med Donald Trumps kampagnestab.

- Rusland vil vende tilbage igen og igen, hvis ikke USA upartisk skrider til handling i fællesskab for at holde de ansvarlige til regnskab, siger Hillary Clinton.

Hillary Clinton forholdt sig på konferencen også til det formodede giftgasangreb, der kostede mindst 86 personer livet i den syriske Idlib-provins tirsdag.

Hun mener, at USA burde have bombet regimets luftbaser for at beskytte civilbefolkningen i Syrien.

- Jeg mener, at vi skulle have bombet hans (præsident Bashar al-Assad, red.) luftbaser og gjort det umuligt for ham at bruge dem til at bombe uskyldige mennesker, siger Clinton ifølge AFP.

Hillary Clinton deltager i kvindekonferencen Women in the World, der finder sted i perioden 5.-7. april i Lincoln Center i New York. Her mødes kvindelige ledere, aktivister og meningsdannere for at fremme debatten om ligestilling mellem kønnene.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.