Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Clinton har stærk føring over Trump i ny meningsmåling

Godt 46 procent af de adspurgte vælgere, der sandsynligvis vil stemme, siger, at de støtter Clinton.

Hillary Clinton har i en tale under valgkampen i Californien rettet usædvanligt hårde angreb mod republikaneren Donald Trump. Free/Colourbox
Hillary Clinton har i en tale under valgkampen i Californien rettet usædvanligt hårde angreb mod republikaneren Donald Trump. Free/Colourbox

Hillary Clinton har en føring på 11 procentpoint over Donald Trump i en ny meningsmåling blandt vælgere, der efter alt at dømme vil bruge deres stemmeret.

Det viser en ny Reuters/Ipsos måling. Clinton og Trump stod lige i en tilsvarende måling i maj, skriver Reuters.

Godt 46 procent af de adspurgte vælgere, der sandsynligvis vil stemme, siger, at de støtter Clinton, mens 35 procent siger, at de støtter Trump.

19 procent tilkendegav i måling, at de ikke vil støtte nogen af de to kandidater.

Trump stod i en kort periode lige med Clinton i meningsmålinger blandt de vælgere, som ventes at gå til stemmeurnerne, hvilket fik nogle til at vente et tæt valgopgør mellem de to ved valget i november.

Donald Trump og hans tilhængere fik fredag nyt skyts mod Clinton og præsident Barack Obama, da det amerikanske beskæftigelsesministerium udsendte nye tal, der viste, at antallet af nyskabte job er det laveste på en måned siden september 2010.

Der blev skabt 38.000 nye job i USA i maj, hvilket er lavere end forventet.

- Det understreger, hvor vigtigt det er, at USA bevæger sig væk fra Demokraternes økonomiske politik, sagde Trump i en kommentar til rapporten.

Hillary Clinton har i en tale under valgkampen i Californien rettet usædvanligt hårde angreb mod republikaneren Donald Trump.

I en tale i byen San Diego kritiserede Clinton præsidentkandidaten Trump for at være farlig for USA og verden, og hun såede tvivl om hans kompetencer og temperament.

- Hans irritabilitet kunne føre til krig, siger Clinton og advarer mod, at en person som Trump skulle have adgang til koderne til USA's atomvåben. Clinton sagde videre, at Trump har en"bizar fascination af verdens tyranner".

Donald Trump tog efter talen til genmæle på Twitter.

- Slynglen Hillary har ikke længere troværdighed - for mange nederlag som udenrigsminister. Folk vil ikke tillade fire år mere med inkompetence!, skrev milliardæren.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.