Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Clinton forsvarer håndtering af Benghazi-angreb

Den amerikanske udenrigsminister var onsdag i krydsild fra kritiske republikanere, der kritiserede hende for håndteringen af angrebet på et amerikansk konsulat i Libyen i 2012.

LIBYEN/USA: Hendes udmeldinger har været forsinkede i mere end en måned på grund af sygdom og indlæggelse. Men onsdag satte udenrigsminister Hillary Clinton sig i den varme stol og berettede over for kritiske republikanere fra Kongressen om sin egen rolle, da konsulatet i Benghazi blev angrebet for et år siden og en amerikansk ambassadør blev dræbt.

Allerede i december sidste år, konkluderede en uafhængig rapport, at sikkerheden var ikke høj nok på det amerikanske konsulat i Benghazi.

Det var en ydmyg, men alligevel forsvarende Hillary Clinton, der onsdag måtte svare for sig.

- Jeg tager det fulde ansvar. Ingen er mere dedikeret, end jeg er i forhold til at gøre det her rigtigt. Jeg er fast besluttet på at efterlade vores land i en mere tryg, sikker og stærk forfatning, sagde Clinton på onsdagens TV-transmitterede høring på CNN.

Clinton, der ventes at træde tilbage som udenrigsminister i løbet af få dage, er blevet kritiseret af især Republikanerne for den manglende sikkerhed på konsulatet efter angrebet i fjor, som kostede fire amerikanere, herunder ambassadøren Christopher Stevens, livet.

Under høringen ville man blandt andet vide, hvorfor man ikke flyttede ambassadøren og de øvrige amerikanere fra det uroplagede og usikre område. Hertil svarede udenrigsministeren, at man i udenrigsministeriet drøftede flere ting på flere forskellige møder for at styrke sikkerheden, og på spørgsmål om hvorvidt hun havde reageret hurtigt nok, da først angrebet var en realitet, svarede hun:

- Jeg beordrede, at hver eneste mulighed for at skabe sikkerhed og sparke dørene til de libyske myndigheder ned for at få så meget sikkerhed som overhovedet muligt.

Flere peger ifølge Reuters på, at episoden kan komme til at plette hendes tid som udenrigsminister samt hendes chancer for at stille op som præsidentkandidat i 2016.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.