Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Clinton fordømmer nordirsk vold

Den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, opfordrer de stridende parter i Nordirland til at sætte en stopper for den seneste voldsbølge.

Spændingerne mellem katolikker og protestanter tager til i Nordirland, hvor USAs udenrigsminister, Hillary Clinton, fredag er på officielt besøg.

Senest er der blevet fundet en kraftig bombe i en bil i byen Londonderry - blandt katolikker kendt som Derry - og det får nu Clinton til at fordømme den eskalerende vold og opfordre de stridende parter til at lægge våbnene.

- Fred kræver opofrelse, kompromisvilje og årvågenhed dag efter dag. I denne uge har vi atter set, at arbejdet ikke er tilendebragt. Vi har set volden bryde ud igen, sagde udenrigsministeren ifølge Sky News inden et møde i Belfast med den nordirske førsteminister, Peter Robinson, og viceførsteminister Martin McGuiness.

- Jeg er enig med Peter og Martin og alle ledere og borgere, der har fordømt de seneste angreb i Belfast og hele Nordirland. Alle parter er nødt til at løse de resterende udfordringer med sekterisk splittelse fredeligt og i fællesskab, erklærede Clinton.

De seneste uroligheder skyldes et forslag om at indskrænke flagningen med det britiske flag, Union Jack, på rådhuset i hovedstaden Belfast.

De protestantiske unionstilhængere ser forslaget som en provokation fra katolikkerne, der vil forene de seks nordirske grevskaber med resten af den irske republik.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.