Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

CIA undersøger eks-chef

Den amerikanske efterretningstjeneste lancerer nu en undersøgelse af den tilbagetrådte David Petraeus’ ageren som leder af CIA.

USA: Den amerikanske efterretningstjeneste CIA indleder nu en undersøgelse af tjenestens tidligere chef, den tilbagetrådte David Petraeus. Det oplyser CIA ifølge Nyhedsbureauet Reuters.

Efterretningstjenesten vil undersøge Petraeus’ ageren som leder af organisationen, efter at det er kommet frem, at den tidligere topgeneral har haft et sidespring med kvinden Paula Broadwell.

Hvad der nærmere bestemt skal undersøges, står ikke klart. Men i de seneste dage, har der været offentlige spekulationer fremme om, hvorvidt David Petraeus var for åbenmundet under sit forhold til Paula Broadwell.

For nylig kom det frem, at Paula Broadwell i en tale på et universitet i Denver måske løftede sløret for, hvordan CIA har opereret i Libyen. I sin tale sagde hun ifølge CNN, at et anneks bag det amerikanske konsulat, som den 11. september i år blev angrebet, blev brugt som fængsel, og at angriberne ville forsøge befri fangerne.

Efterretningstjenesten understreger dog, at den går ind i undersøgelsen med åbent sind og uden forventninger om et særligt udfald.

- Hos CIA er vi konstant optaget af at evaluere vores præstation. Hvis der er noget, vi kan lære af denne sag, vil vi bruge det til at blive bedre. Men vi foregriber ikke begivenhedernes gang, en undersøgelse er udforskende og vi forventer ikke noget bestemt udfald, skriver CIA i en pressemeddelelse.

Forbindelsen mellem David Petraeus og elskerinden Paula blev opdaget, da en anden kvindelig bekendt af Petraeus, den 37-årige Jill Kelly, modtog en række chikanemails, der truede hende til at holde sig fra den daværende CIA-chef. Afsenderen viste sig efter en FBI-undersøgelse at være elskerinden Paula Broadwell.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.