Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Chicago-forstad forbyder angrebsvåben efter Florida-massakre

Indbyggerne i Deerfield har indtil 13. juni til at fjerne våben og magasiner. Ellers venter der dagsbøder.

Et forbud mod angrebsvåben i byen Deerfield er et direkte svar på massakren på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida, 14. februar. Scanpix/Scott Olson/arkiv
Et forbud mod angrebsvåben i byen Deerfield er et direkte svar på massakren på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida, 14. februar. Scanpix/Scott Olson/arkiv

En forstad til den amerikanske millionby Chicago har forbudt besiddelse, salg og fremstilling af angrebsvåben samt store magasiner.

Det sker som svar på en massakre på en skole i Florida i februar og andre nylige masseskyderier i USA.

Indbyggerne i den overvejende demokratiske forstad Deerfield har indtil den 13. juni til at komme af med alle våben og magasiner, der falder under forbuddet.

Sker det ikke, står de over for en bøde på mellem 250 og 1000 dollar per dag, de overtræder fristen. Det svarer til mellem cirka 1500 og 6000 kroner per dag.

Det har bystyret i Deerfield besluttet.

Forbuddet er et direkte svar på massakren på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida, 14. februar. Her blev 17 mennesker skudt og dræbt.

Beslutningen i Deerfield vil formentlig møde juridisk modstand fra våbenrettighedsgrupper, der ser et forbud som en krænkelse af deres forfatningsmæssige rettigheder.

Et lignende forbud i Highland Park, Illinois, blev udfordret hele vejen til højesteret, hvor det blev opretholdt.

- Vi håber, at vores lokale beslutning vil anspore delstatsledere og nationale ledere til at tage skridt mod at gøre vores samfund mere sikkert, udtaler borgmester i Deerfield Harriet Rosenthal.

Modstandere af forbuddet frygter, at byen også vil forsøge at forbyde andre skydevåben og dermed yderligere krænke deres forfatningsmæssige ret til at bære våben.

- Først er det angrebsvåben. Så vil der komme nye forbud i fremtiden. Det er kun et spørgsmål om tid, siger Deerfield-indbygger Larry Nordal til Chicago Tribune.

Forbuddet omfatter angrebsvåben som eksempelvis halvautomatiske rifler som AR-15. Det svarer til den type våben, der blev brugt i Florida.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.