Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Chef for evakueret kemifabrik: Den brænder eller eksploderer

Det er umuligt at holde kemikalier tilstrækkeligt nedkølet på en oversvømmet kemikaliefabrik i Texas.

Crosby. Det er kun et spørgsmål om tid, før en kemikaliefabrik i det orkanramte Texas bryder i brand eller eksploderer.

Det er meldingen fra kemikaliefabrikken Arkema AS' administrerende direktør.

Området omkring fabrikken blev evakueret tirsdag på grund af de omfattende oversvømmelser. De har gjort det umuligt at holde temperaturen på kemikalierne nede.

Eksplosionsfaren har fået myndighederne i Harris County til at evakuere samtlige indbyggere i en radius af 2,4 kilometer fra fabrikken.

Richard Howe, der er administrerende direktør for Arkema, oplyser onsdag, at han forventer, at fabrikken vil bryde i brand eller eksplodere inden for de næste seks dage.

Der er hverken strøm eller medarbejdere. Derfor er det ikke længere muligt at køle kemikalierne tilstrækkeligt ned.

Richard Howe understreger, at det ikke vil blive nødvendigt at evakuere flere i området omkring fabrikken.

Direktøren siger ikke noget om mængden af kemikalier på fabrikken. Han ønsker heller ikke at spekulere i, hvor stor en eksplosion eller brand den kemiske reaktion vil resultere i.

Richard Howe understreger dog, at der muligvis kan opstå en "kraftig brand", der vil udvikle store mængder sort røg. Branden skulle dog ikke udgøre nogen fare på længere sigt i området.

- Enhver brand vil sandsynligvis ligne en stor gasbrand. Branden vil være eksplosiv og intensiv, siger Richard Rowe i en erklæring onsdag.

Han tilføjer, at røgen fra branden vil resultere i irritation i øjne, hud og lunger.

Den franskejede fabrik fremstiller produkter, der bliver brugt i produktionen af blandt andet plastik og maling.

Stormen Harvey ramte kysten i Texas i sidste uge som en kategori 4-orkan. Uvejret har resulteret i omfattende oversvømmelser - særligt i storbyen Houston.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.