Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Chavez udpeger afløser under sin kræftsygdom

Den venezuelanske præsident, Hugo Chavez, har på grund af af sin kræftsygdom udpeget en afløser på præsidentposten.

I en TV-transmitteret tale til hele nationen sagde præsident Hugo Chavez /th) i weekenden, at han har udnævnt vicepræsident Nicolas Maduro (tv) til at tage over, hvis »noget skulle ske med ham« i forbindelse med hans kræftbehandling.
I en TV-transmitteret tale til hele nationen sagde præsident Hugo Chavez /th) i weekenden, at han har udnævnt vicepræsident Nicolas Maduro (tv) til at tage over, hvis »noget skulle ske med ham« i forbindelse med hans kræftbehandling.

I en TV-transmitteret tale til hele nationen sagde præsident Hugo Chavez i weekenden, at han har udnævnt vicepræsident Nicolas Maduro til at tage over, hvis »noget skulle ske med ham« i forbindelse med hans kræftbehandling.

Ifølge Chavez, som flere gange tidligere er blevet opereret for kræft, har prøver fra lægerne i Cuba vist, at han har mere kræft i kroppen.

- Desværre har de under disse udmattende prøver fundet nogle kræftceller i det samme område, som tidligere har været ramt. Det er absolut nødvendigt og essentielt, at jeg gennemgår en operation, sagde Chavez ifølge BBC.

Chavez er blevet opereret for kræft tre gange, siden lægerne i midten af 2011 fandt ud af, at han var syg. Derudover har den kontroversielle præsident modtaget adskillige strålebehandlinger, og så sent som i juli erklærede han sig for helt rask. Under den valgkamp, han førte op til præsidentvalget i oktober i år, forsikrede han igen og igen indbyggerne i Venezuela om, at han var kommet sig over sygdommen.

Lige som ved de øvrige operationer bliver det læger i Cuba, der skal operere den 58-årige socialistleder. Fredag vendte han tilbage fra Cuba, hvor lokale specialister havde undersøgt ham og konstateret, at de ondartede celler var vendt tilbage.

Chavez har hidtil holdt kortene tæt ind til kroppen, når det gælder hans sygdom, og der er derfor kun sparsomme oplysninger fremme om præsidentens helbredstilstand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.