Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Chavez har alvorlige vejrtrækningsproblemer

Hugo Chavez har ikke udtalt sig offentligt, siden han gennemgik sin seneste kræftoperation i Cuba, hvor han stadig er indlagt.
Hugo Chavez har ikke udtalt sig offentligt, siden han gennemgik sin seneste kræftoperation i Cuba, hvor han stadig er indlagt.

VENEZUELA: Hugo Chavez lider stadig under følgerne af en lungeinfektion, der besværliggør hans vejrtrækning, mens han forsøger at komme sig efter en kræftoperation i Cuba. Det oplyser den venezuelanske regering torsdag, skriver Reuters.

- Præsident Chavez kæmper mod komplikationer, som er resultatet af en alvorlig lungeinfektion, siger informationsminister Ernesto Villegas til Reuters.

Regeringen har erkendt, at præsidentens helbred er skrøbeligt efter hans fjerde kræftoperation på blot 18 måneder, men ellers har de været sparsomme med oplysninger om præsidentens tilstand.

Hugo Chavez har ikke udtalt sig offentligt, siden han gennemgik sin seneste kræftoperation i Cuba, hvor han stadig er indlagt.

Oppositionen: Der skjules noget

Leder af oppositionen, der er forenet i Koalitionen for Demokratisk Enhed (MUD), Ramon Aveledo bebrejder regeringen for ikke at holde sit ord om at holde venezuelanerne informeret om Chavez.

- Den officielle historie (om Chavez’ helbred) skjuler flere oplysninger, end den giver, sagde Aveledo ifølge Reuters på et pressemøde onsdag.

- Vicepræsidenten har selv lovet at fortælle sandheden, uanset hvad den er. Fint, det bør han så gøre. Han bør fortælle hele sandheden, sagde Aveledo.

Vicepræsident Nicolas Maduro, som Chavez udpegede som sin stedfortræder i sidste måned, afkræftede tirsdag rygter om, at præsidenten er for syg til at fortsætte i embedet.

Under den seneste operation 11. december blev den 58-årige socialistleder ramt af voldsomme blødninger. Det har siden medført flere infektioner, hvilket har fået hans tilhængere til at frygte, at Chavez ikke vender tilbage til Venezuela - en frygt, som har fået yderligere næring af, at han ikke har givet livstegn fra sig siden operationen.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.