Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cape Town får fire dage mere uden tomme vandhaner

I sydafrikansk millionby er der blevet skåret ned på vandforbruget. Men 16. april kan vandhanerne være tomme.

Indbyggerne i Cape Town har i fællesskab formået at udskyde »Day Zero« (Dag nul), hvor byens vandforsyninger udløber, med fire dage.
Indbyggerne i Cape Town har i fællesskab formået at udskyde »Day Zero« (Dag nul), hvor byens vandforsyninger udløber, med fire dage.

Det er lykkedes indbyggere i den sydafrikanske storby Cape Town at skære i vandforbruget, så byen nu vil have fire ekstra dage inden den såkaldte »Dag nul«, hvor vandet slipper op.

Det oplyser Mmusi Maimane, leder af partiet Demokratisk Alliance, der står i spidsen for provinsen, hvor Cape Town ligger.

Vandet ventes nu at slippe op 16. april.

Indbyggerne i millionbyen har skåret deres forbrug med i alt 60 millioner liter per dag.

»Det lyder måske ikke som så meget, men det er væsentligt,« siger Maimane på et pressemøde.

»Det viser, at vi kan undgå »Dag nul«, og det vil vi gøre,« lyder det videre.

Cape Town oplever i disse dage den værste tørke, der nogensinde er målt. Nyhedsbureauet Reuters skriver, at byens vandreservoirer ifølge officielle tal blot er 24,5 procent fyldt op.

På samme tidspunkt sidste år var tallet knap 38 procent.

Cape Town ligger på Jordens sydlige halvkugle, hvor det i øjeblikket er sommer. Regnsæsonen ventes først at indtræffe i maj.

Der er tidligere blevet indført vandrationering. Hver person må højst bruge 87 liter vand om dagen, og det falder 1. februar til 50 liter.

Det er forbundet med strafansvar at bruge mere.

Byens myndigheder er dog blevet kritiseret for ikke at have indført vandrestriktioner langt tidligere.

Fra tidligt i februar vil Cape Town blive forsynet med yderligere 67 millioner liter vand dagligt fra et privatejet vandreservoir tæt på byen.

Der er sat flere tiltag i gang for at øge vandforsyningen til byen. Når kalenderen viser maj, håber myndighederne, at der kommer yderligere 120 millioner liter vand dagligt.

Hvis vandhanerne løber tør, ventes det, at folk skal hente vand ved standere rundt om i byen. Standerne fyldes med vand fra tankbiler.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.