Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Canada indbringer USA's stål- og aluminiumstold til WTO

USA's nære handelspartnere går i modoffensiven ved at tage USA's metaltold til Verdenshandelsorganisationen

Canadas premierminister, Justin Trudeau, undrer sig over den amerikanske regerings begrundelse om, at toldsatserne er indført af hensyn til USA's sikkerhedsinteresser.
Canadas premierminister, Justin Trudeau, undrer sig over den amerikanske regerings begrundelse om, at toldsatserne er indført af hensyn til USA's sikkerhedsinteresser.

I lighed med EU har Canada fredag indgivet en klage til Verdenshandelsorganisationen, WTO, som svar på USA's "ulovlige" toldsatser på stål og aluminium.

»Toldsatserne er ikke i overensstemmelse med USA's internationale handelsforpligtelser og WTO's regler,« udtaler Canadas udenrigsminister, Chrystia Freeland, i en meddelelse.

Den amerikanske regering meddelte torsdag, at importeret stål og aluminium fra EU, Canada og Mexico pålægges en told på henholdsvis 25 procent og ti procent med virkning fra den 1. juni.

Den canadiske regering svarede omgående igen med tilsvarende satser på amerikansk produceret stål og aluminium samt en række forbrugerprodukter.

Tidligere fredag klagede EU til WTO over USA's metaltold.

EU-Kommissionen er desuden i gang med at udarbejde et svar på USA's told og har lavet en liste over amerikanske varer, der skal betales told af, når de importeres til EU.

Listen tæller alt fra motorcykler over cowboybukser til juice og bourbon.

Den nye EU-told ventes at ramme udvalgte amerikanske varer fra den 20. juni.

WTO er den eneste globale organisation, der tager sig af handelsregler mellem lande i verden.

Den canadiske udenrigsminister oplyser i meddelelsen fredag, at "Canada vil arbejde tæt sammen" med EU såvel som med andre ligesindede lande i at modsætte sig USA's toldbeslutning.

Canadas premierminister, Justin Trudeau, undrer sig især over den amerikanske regerings begrundelse om, at toldsatserne er indført af hensyn til USA's sikkerhedsinteresser.

»At Canada kan udgøre en trussel mod den nationale sikkerhed i USA er utænkeligt,« siger Justin Trudeau.

Det sikkerhedspolitiske argument er ifølge Trudeau en hån mod Canada i lyset af, at amerikanske og canadiske soldater i årtier har kæmpet side om side. Blandt andet i Anden Verdenskrig og i Afghanistan.

»Det er fornærmelse mod dem,« siger Trudeau til NBC News.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.