Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Canada bekræfter sit første sexoverførte zika-tilfælde

Person i Canada er blevet smittet med zika efter at have haft sex med en partner, der har rejst i zikaområde.

Winnipeg: En canadier, der til daglig bor i Ontario, er blevet smittet med zika på canadisk jord.

Det oplyser Canadas sundhedsmyndigheder mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Smitten er sket, efter at vedkommende har haft sex med en person, som har rejst i et land, hvor smitten er udbredt.

Dermed bekræfter de canadiske myndigheder det første tilfælde i landet, hvor en person har fået sygdommen seksuelt overført.

Zika er et virus, der overføres af myg, men i flere lande, hvor den pågældende myg ikke findes, er der opdaget enkelte tilfælde. Det gælder foruden Canada lande som Argentina, Chile, Frankrig, Italien og New Zealand, skriver Reuters.

Her menes smitten at være blevet seksuelt overført mellem mennesker.

I sagen fra Canada bliver de involverede personer ikke identificeret nærmere.

Det fastslås dog af både de nationale sundhedsmyndigheder i Canada og Ontarios sundhedsministerium, at den smittede fik zika efter seksuel omgang med en partner, der har rejst i et område, hvor virusset er udbredt.

I alt har de canadiske myndigheder registreret 55 tilfælde af zika-syge borgere. De er alle blevet smittet på rejser i andre lande.

Særligt Brasilien har været hårdt ramt af et zika-udbrud.

Virusset er i de fleste tilfælde stort set harmløst med influenzalignende symptomer til følge.

Dog kan det have alvorlige konsekvenser, hvis en gravid kvinde smittes.

For omkring to uger siden slog amerikanske sundhedsmyndigheder endeligt fast, at der ikke længere hersker nogen tvivl om, at det myggebårne zikavirus er årsag til medfødte misdannelser hos fostre.

Det gælder eksempelvis mikrokefali, hvor børn kommer til verden med unormalt små kranier og derfor kan udvikle hjerneskader.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.