Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Camerons løfte om afstemning booster konservative

Regeringspartiet haler ind på Labour efter Camerons løfte om en EU-folkeafstemning senest i 2017.

David Cameron fotograferet på World Economic Forum i Davos, 2013.
David Cameron fotograferet på World Economic Forum i Davos, 2013.

Det har lunet hos det konservative parti i Storbritannien, at dets leder, premierminister David Cameron, har lovet briterne en folkeafstemning om EU-medlemskabet, hvis han vinder næste valg.

En meningsmåling for The Independent on Sunday viser en fremgang for de Konservative på fem procent siden sidste måned, så de står til 33 procent af stemmerne ved et valg. Dermed haler regeringspartiet lidt mere ind på det store oppositionsparti, Labour, der ligger på 39 procent af stemmerne, og målingen viser også, at David Cameron er steget en smule i popularitet efter talen.

Målingen viser desuden, at 43 procent af vælgerne gerne vil forlade EU, mens 31 procent ønsker at blive. Hele 57 procent mener desuden, at Storbritannien skal forlade unionen, hvis ikke nogle af EUs beføjelser bliver givet tilbage til briterne.

I talen onsdag udstedte David Cameron et løfte om, at han - hvis han bliver genvalgt - vil genforhandle Storbritanniens EU-medlemskab og stå i spidsen for afholdelsen af en folkeafstemning senest i 2017, hvor briterne får mulighed for helt at forlade EU.

- Det bliver et simpelt inde-eller-ude-valg om at blive i EU på disse nye betingelser eller at gå helt ud, sagde David Cameron.

Labours leder, Ed Miliband, har ifølge The Independent sagt, at oppositionspartiet ikke er afvisende over for en folkeafstemning, men at man ikke ønsker et ude-eller-inde-valg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.