Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cameron: Henrettelses-video fra IS er propaganda

Briterne er i færd med at undersøge video fra IS, hvor fem mænd bliver skudt, og hvor Storbritannien trues.

På videoen håner denne engelsktalende mand premierminister David Cameron og kalder ham en »tåbe«, inden en gruppe »spioner« likvideres med en kugle gennem hovedet.
På videoen håner denne engelsktalende mand premierminister David Cameron og kalder ham en »tåbe«, inden en gruppe »spioner« likvideres med en kugle gennem hovedet.

London: Den britiske premierminister, David Cameron, mener, at den seneste video fra Islamisk Stat er propaganda, skriver Reuters.

Videoen fra terrorgruppen, der er lagt ud på internettet, skulle angiveligt vise en likvidering af fem »spioner«.

En talskvinde for Cameron siger, at filmen er endnu et vidnesbyrd om et barbari, som kendetegner gruppen.

»Vi er ved at undersøge videoens indhold, og premierministeren bliver løbende opdateret om resultaterne,« siger talskvinden.

»Det er en påmindelse om det barbari, der kendetegner Daesh (Islamisk Stat), og om de udfordringer, som verden står over for med disse terrorister. Det er også klar propaganda, og det må behandles som sådan,« siger hun.

Efterretningsgruppen Site siger, at videoen, der blev lagt ud på internettet søndag, viser fem mænd fra Raqqa, hovedstaden i det selvudråbte kalifat, der strækker sig over store dele af Syrien og Irak. Mændene bekræfter i videoen, at de har udført spionagevirksomhed.

I videooptagelserne håner en engelsktalende IS-kriger Cameron for at udfordre jihadistgruppen og kalder ham for en »tåbe«.

En efterfølgende sekvens viser de fem iklædt orange kedeldragter knælende foran fem maskerede krigere, alle i militæruniformer og bevæbnet med pistoler.

»Dette er en besked til David Cameron. Hvor mærkeligt er det ikke for os i dag at høre en ubetydelig leder som dig udfordre Islamisk Stat,« siger en af de bevæbnede mænd.

Britiske kampfly, som allerede har angrebet IS-stillinger i Irak, begyndte i december tillige at slå til mod jihadisterne i Syrien.

»Vi vil fortsætte med at føre hellig krig ... og en dag invadere dit land, hvor vi vil regere med sharia,« lyder det videre.

Og efter flere trusler i videoen bliver de fem mænd likvideret med en kugle gennem hovedet.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.