Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cameron frygter skotsk iver for løsrivelse ved EU-farvel

Storbritanniens premierminister og en af hans største modstandere i EU-debatten var tirsdag i tv.

David Cameron, premierminister i Storbritannien, kæmper for at holde landet i EU. Arkivfoto Scanpix/Dylan Martinez
David Cameron, premierminister i Storbritannien, kæmper for at holde landet i EU. Arkivfoto Scanpix/Dylan Martinez

London. Storbritanniens premierminister, David Cameron, advarer forud for den britiske folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab om, at det kan splitte Det Forenede Kongerige ad, hvis briterne vender ryggen til det europæiske samarbejde.

Under en tv-debat tirsdag aften siger Cameron, at han er bekymret for, at Skotland vil presse på for endnu en afstemning om selvstændighed, hvis EU's og Storbritanniens veje skilles.

- Jeg bekymrer mig om en ny skotsk folkeafstemning, hvis vi forlader EU, siger premierministeren ifølge The Guardian.

Han har i debatten svaret på spørgsmål fra publikum i et tv-studie. Det samme er tilfældet for Nigel Farage, der er leder af partiet Ukip og frontfigur i nej-kampagnen. De to har ikke stået direkte over for hinanden og debatteret.

Spørgsmålene fra publikum drejede sig blandt andet om økonomi, sikkerhed, suverænitet og migration.

Netop spørgsmålet om migranter har været nej-kampagnens stærkeste kort hidtil i debatten. Nigel Farage ønsker blandt andet, at folk fra EU-lande ikke automatisk har ret til at leve og arbejde i andre EU-lande.

Han anerkender dog ifølge BBC, at migranter bidrager positivt til den britiske økonomi.

- Sandheden er, at der er mere betydningsfulde ting i livet end BNP, siger Farage med henvisning til den indflydelse, migranter har på væksten i det britiske bruttonationalprodukt.

- Ingen aftale (med EU, red.) er bedre, end den rådne aftale vi har i øjeblikket, lyder det videre fra Ukip-lederen.

Tirsdag var sidste dag, hvor man kunne registrere sig til at stemme ved EU-afstemningen 23. juni.

De seneste meningsmålinger har vist, at EU-kritikerne er i fremdrift. Flere af målingerne har endda givet flertal til nej-siden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.