Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
#Panamapapers

Cameron ejede aktier i sin fars skattelyselskab

David Cameron solgte aktier for omkring 300.000 kroner, inden han blev britisk premierminister.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, er blevet indblandet i skattely-lækagen kaldet #Panamapapers.
Storbritanniens premierminister, David Cameron, er blevet indblandet i skattely-lækagen kaldet #Panamapapers.

København: David Cameron ejede aktier i sin afdøde fars offshoreselskab, siger han ifølge Sky News. Han solgte dem imidlertid, inden han blev valgt til britisk premierminister i 2010.

I en udtalelse torsdag aften oplyser Cameron, at han og hans kone, Samantha, i 1997 købte aktier i farens selskab for 12.497 pund - svarende til omkring 115.000 kroner - og solgte dem igen i januar 2010 for 31.500 pund (290.000 kroner).

Cameron understreger, at fortjenesten blev beskattet i Storbritannien på normal vis, og at den lå lige under grænsen for, hvornår man skal betale britisk kapitalindkomstskat.

Den britiske premierminister er i de seneste dage blevet afkrævet svar på en byge af spørgsmål om sin families skatteforhold, siden de såkaldte Panamapapirer begyndte at skabe overskrifter over hele verden.

Hans afdøde far, Ian Cameron, er et af de navne der er dukket op blandt millioner af lækkede dokumenter, som indeholder oplysninger om klienter i advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Ian Cameron var direktør i selskabet Blairmore Holdings, der havde hovedsæde på Bahamas, hvor han ifølge nogle medierapporter drev et netværk af investeringsfonde.

Velhavende erhvervsfolk, politikere og stjerner er i forbindelse med Panamapapirerne under mistanke for at anvende selskaber med adresse på Bahamas, i Panama og andre steder for at undgå at betale skat.

Tirsdag afviste den britiske premierminister, at han ejer aktier eller har værdier i skattelyselskaber.

Han kalder det torsdag aften en "grundlæggende misforståelse" at antyde, at farens selskab blev oprettet for at undgå at betale skat, og han betegner mediernes skriverier om sin afdøde far som "uretfærdige", skriver Sky News.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.