Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cameron blev ikke informeret om algerisk befrielsesaktion

Den britiske premierminister fik først at vide, at algeriske styrker havde indledt en befrielsesaktion, da den var i gang torsdag.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, fik ingen informationer om befrielsesaktionen i Algeriet.
Storbritanniens premierminister, David Cameron, fik ingen informationer om befrielsesaktionen i Algeriet.

STORBRITANNIEN: Det var uden den britiske premierminister, David Camerons, vidende, at algeriske styrker torsdag indledte en befrielseskation på det gasanlæg i Sahara, hvor en terrorgruppe har taget et ukendt antal gidsler.

Det siger premierministeren fredag, hvor han informerer det britiske parlament om situationen i Algeriet, hvor flere britiske statsborgere er blandt gidslerne på gasanlægget, som britiske BP og norske Statoil driver sammen med et algerisk selskab.

Også nordmænd, japanere og amerikanere er blandt de udenlandske gidsler, som algeriske styrker tilsyneladende forsøgte at befri i en aktion, der torsdag endte med flere dræbte - både gidsler og gidseltagere.

Cameron havde været i løbende kontakt med den algeriske premierminister og havde sammen med de andre involverede statsministre og præsidenter, Norges Stoltenberg, Frankrigs Hollande, Japans Abe og USAs Obama, bedt om at blive informeret, inden man gjorde noget.

- Vi blev ikke informeret om det på forhånd, jeg fik det at vide af den algeriske premierminister, mens det var i gang, siger Cameron til parlamentet.

Premierministeren understreger også, at på trods af uvisheden om, hvor mange gidsler, terroristerne har taget, er det britiske antal, som først lød på 30 gidsler, blevet »betydeligt nedjusteret«.

- Vi vil stå ved algeriernes side i deres kamp mod disse terrorister, men vi må også tænke på gidslernes sikkerhed. Vores førsteprioritet er britiske statsborgeres sikkerhed, siger Cameron.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.