Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Californien trodser Trump og laver grøn aftale med Kina

Den amerikanske delstat Californien vil arbejde sammen med Kina om at udvikle grøn og bæredygtig teknologi.

Californiens guvernør, Jerry Brown (til venstre), taler med den kinesiske videnskabsminister, Wan Gang, efter at de har underskrevet en grøn samarbejdsaftale i Beijing. Reuters/Thomas Peter
Californiens guvernør, Jerry Brown (til venstre), taler med den kinesiske videnskabsminister, Wan Gang, efter at de har underskrevet en grøn samarbejdsaftale i Beijing. Reuters/Thomas Peter

Delstatsregeringen i Californien og det kinesiske videnskabsministerium har underskrevet en aftale om at samarbejde om at udvikle bæredygtig teknologi og reducere udledningen af drivhusgasser.

Med aftalen vil parterne yderligere udforske klimavenlige handels- og investeringsaftaler.

Samarbejdet manifesteres under navnet California-China Clean Technology Partnership.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Formålet er at drive innovationen inden for områder med fokus på begrænsning af CO2-forurening.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, meddelte i sidste uge, at USA vil trække sig ud af den historiske klimaaftale fra Paris.

Californiens guvernør, Jerry Brown, kaldte beslutningen »sindssyg«. Han understregede ved samme lejlighed, at Californien vil fortsætte kursen mod en renere verden.

Brown lovede, at han sammen med guvernører fra delstaterne New York og Washington ville etablere en koalition af delstater, der fortsat vil overholde betingelserne i Parisaftalen.

Californien har i mange år stået i spidsen for klimavenlige initiativer i USA.

»Der bliver ikke kun holdt nøje øje med, hvad der foregår i Californien. I visse tilfælde bliver det også kopieret i andre stater og lande,« siger Severin Borenstein, energiøkonom ved Berkeley-universitetet, til mediet Politico.

Jerry Brown er i denne uge på besøg i Kina netop for at tale om klimaforandringerne på en konference i Beijing.

Guvernøren siger på konferencen, at klimaforandringerne er en større trussel end fascismen under Anden Verdenskrig.

Netop samarbejdet mellem Kina og USA var en vigtig forudsætning for, at knap 200 lande valgte at skrive under på Parisaftalen i 2015.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.