Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Byret udskyder igen russisk retssag mod religiøs dansker

Dennis Christensen er anklaget for at missionere i forbindelse med religiøse møder. Retssagen er udsat én uge.

Orjol, Rusland. Retssagen mod danske Dennis Christensen, der i Rusland er anklaget for at missionere i forbindelse med religiøse møder, er blevet udskudt i en uge.

Det har byretten i den russiske by Orjol tirsdag besluttet, skriver lokalmediet Orlovskije Novosti ifølge Jyllands-Posten.

Det var ifølge mediets oplysninger Dennis Christensen, der er medlem af Jehovas Vidner, som bad distriktsretten om at udskyde retssagen.

Det skyldes, at han vil have mere tid til at sætte sig ind i sagens meget omfattende akter.

- Jeg har brug for tid til at gennemgå videooptagelserne, lydoptagelserne, fotografierne, bøgerne og pjecerne, sagde han ifølge lokalmediet.

Jehovas Vidner blev sidste år blevet gjort forbudt i Rusland. Den russiske højesteret vurderer, at trosretningen er en ekstremistisk bevægelse.

Organisationen skulle som konsekvens heraf overlevere al ejendom til staten og lade sig opløse.

46-årige Dennis Christensen blev anholdt under en bibellæsning for medlemmer af Jehovas Vidner i Orjol i Rusland 25. maj 2017.

Siden har han siddet fængslet.

Det er ikke første gang, at sagen mod danskeren bliver udskudt.

Ifølge Jehovas Vidners hjemmeside blev det indledende retsmøde 19. februar udskudt efter anmodninger fra begge parter.

26. februar blev sagen endnu engang udskudt.

Cirka 20 personer var i byretten i Orjol mødt op for at støtte Dennis Christensen, beretter lokalmediet ifølge Jyllands-Posten.

Danskeren er den første, der er blevet anholdt for at praktisere en ulovlig religion i Rusland. Mange øjne er derfor rettet mod den dom, som kommer.

Strafferammen for at missionere i forbindelse med religiøse møder er op til 10 års fængsel.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.