Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bygninger rystede 300 km fra jordskælv: Dødstallet stiger markant i Ecuador

Et jordskælv, der ramte Ecuador lørdag aften, har kostet tre gange så mange dødsofre, som tidligere opgjort.

Det værste jordskælv i Ecuadors nyere historie ramte lørdag det sydafrikanske land, og mindst 233 mennesker er omkommet, oplyser landets præsident, Rafael Correa.

Det er en tredobling af dødstallet i forhold til den melding, myndighederne kom med efter den første nats redningsindsats.

Vicepræsident Jorge Glas har tidligere søndag opgivet antallet af sårede til knap 600 ifølge nyhedsbureauet AFP.

Jordskælvet har forårsaget store materielle skader, især i havnebyen Guayaquil.

Skælvet ramte lørdag ud for landets Stillehavskyst med en styrke på 7,8. Myndighederne har frygtet, at antallet af omkomne vil stige, når der kommer meldinger fra de værst ramte områder.

Bygninger i Ecuadors hovedstad, Quito, der ligger cirka 300 kilometer derfra, begyndte at svaje, og indbyggere løb ud af deres huse mange steder, da rystelserne bredte sig.

Men det er i områderne tættere på epicentret, at skaderne er størst.

Ifølge Geofysisk Institut i det sydamerikanske land er der "betydelige" materielle skader i Manta, Esmaralda i nærheden af epicentret. Det samme er gældende i Guayaquil, der ligger lidt længere sydpå.

Jorge Glas oplyser, at der er indført undtagelsestilstand efter jordskælvet, der er det kraftigste, der er målt i landet i årtier.

Præsident Correa deltog i en konference i Vatikanet, da rystelserne ramte Ecuador, og han har sendt sin støtte til redningsarbejderne og sin vicepræsident via Twitter.

Han beder befolkningen vise styrke, alt imens arbejdet med at skaffe et overblik over situationen står på.

Jordskælvet lørdag ramte relativt overfladisk med en dybde på cirka 19 kilometer omkring 200 kilometer nordvest for Ecuadors hovedstad, Quito.

Skælv med den styrke kan ifølge USA's Geologiske Undersøgelser, USGS, medføre store materielle skader og koste tusinder livet. Men de mulige ødelæggelser afhænger i høj grad af, hvor dybt skælvet rammer, og hvor tæt på beboede områder det har centrum.

Borgerservice i Udenrigsministeriet i København oplyser, at det ikke har modtaget henvendelser fra danskere i problemer efter jordskælvet i Ecuador.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.