Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Butik-eksplosion i Austin er ikke knyttet til pakkebomber

En eksplosion i en butik i Austin tirsdag aften er ikke forbundet til tidligere bomber i byen, siger politiet.

Natten til tirsdag eksploderede en pakkebombe på et transportbånd på et forsendelsescenter tilhørende FedEx nær San Antonio 95 kilometer sydvest for Austin. En medarbejder på stedet fik mindre skader. Scanpix/Scott Olson
Natten til tirsdag eksploderede en pakkebombe på et transportbånd på et forsendelsescenter tilhørende FedEx nær San Antonio 95 kilometer sydvest for Austin. En medarbejder på stedet fik mindre skader. Scanpix/Scott Olson

Det var et brandapparat og ikke en pakkebombe, der tirsdag aften lokal tid eksploderede i en butik i byen Austin i delstaten Texas.

Det oplyser det lokale politi, som samtidig siger, at eksplosionen ikke er forbundet til tidligere eksplosioner i byen.

En mand i 30'erne blev alvorligt såret i butikseksplosionen, men forventes ifølge myndighederne at overleve.

Austin-området har været ramt af en serie af pakkebomber i løbet af de seneste tre uger, og derfor ringede alarmklokkerne, da de første meldinger om butikseksplosionen løb ind.

Blot under et døgn tidligere var en pakkebombe eksploderet på et transportbånd på et forsendelsescenter tilhørende FedEx nær San Antonio 95 kilometer sydvest for Austin. En medarbejder på stedet fik mindre skader.

Myndighederne mener, at FedEx-eksplosionen er forbundet til fire tidligere eksplosioner i byen, der i alt har dræbt to personer og såret fire andre alvorligt.

Søndag aften lokal tid blev to unge mænd såret i en eksplosion udløst af en snubletråd.

Austins politichef, Brian Manley, udtalte, at det viste »evner på et andet niveau«.

Eksplosionen skete i kølvandet på en serie af pakkebomber i storbyen.

Mandag 12. marts blev en 17-årig dreng dræbt, da en pakkebombe blev udløst ved et hus i kvarteret Windsor Park. Drengens mor, en 40-årig kvinde, blev såret.

Senere samme dag blev en ældre kvinde såret af en pakkebombe i kvarteret Montopolis nær lufthavnen.

Den anden eksplosion skete, mens politichef Brian Manley holdt pressemøde om drabet på den 17-årige.

Politiet mener, at bomberne 12. og 18. marts er forbundet til en pakkebombe 2. marts, hvor en 39-årig sort mand blev dræbt.

Hidtil har politiet ikke anholdt nogen i forbindelse med sagen. Det har ligeledes ikke præsenteret nogen mistænkte.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.