Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bulgarske politikere gik løs på overfaldsmand

Der opstod masseslagsmål ved en partikongres i Bulgarien, da en mand truede partileder med pistol. Se video.

Overfaldsmanden, der rettede en pistol mod en bulgarsk partileder, blev overmandet og slået og sparket gentagne gange.
Overfaldsmanden, der rettede en pistol mod en bulgarsk partileder, blev overmandet og slået og sparket gentagne gange.

BULGARIEN: En partikongres i det bulgarske parti MRF, der repræsenterer det tyrkiske mindretal i Bulgarien, udviklede sig lørdag særdeles dramatisk. Mens lederen af MRF, 58-årige Ahmed Dogan, holdt en tale, fløj en tilhører pludselig op på scenen til partilederen og forsøgte at overfalde Ahmed Dogan.

Med en pistol direkte rettet mod partilederen signalerede overfaldsmanden, at han ville gøre det af med Ahmed Dogan. I flere sekunder stod den 25-årige gerningsmand med pistolen direkte mod Ahmed Dogan og trykkede pludseligt af. Men Oktai Enimehmedov havde tilsyneladende glemt at tage ladegreb

Ifølge lokale medier var der tale om en gaspistol, der, hvis der skydes på kort afstand, kan være dræbende.

Slag og spark til gengæld

Overfaldsmanden blev dog hurtigt overmandet af sikkerhedsvagter, men det gav ikke ro på situationen. Selvom vagter holdt overfaldsmanden nede, mente medlemmer af MRF tilsyneladende, at overfaldet skulle hævnes. Og det på en særdeles brutal måde. I mere end et halv minut jernede slag og spark ned over manden fra partimedlemmer, mens vagterne forsøgte at holde medlemmerne væk.

I følge en talsmand for partiet har partilederen Ahmed Dogan det fint, og talsmanden understreger, at alt på partikongressen igen er under kontrol, skriver Reuters.

Politiet i Bulgariens hovedstad, Sofia, har anholdt en 25-årig mand fra feriebyen Burgas for overfaldet. Manden er efter sigende bulgarsk statsborger med tyrkisk oprindelse.

Bevæbnet med to knive

Det er også kommet frem, at overfaldsmanden havde to knive på sig, da han overfaldt lederen af MRF-partiet.

Om der kommer en anmeldelse for vold mod de partimedlemmer af MRF, der i vildt raseri sparkede og slog overfaldsmanden over alt på kroppen, vides ikke.

Hvorfor Oktai Enimehmedov ønskede at gøre det af med Ahmed Dogan, vides ikke. Men gerningsmanden er særdeles godt kendt af politiet i Bulgarien for bl.a. narkobesiddelse og hooliganisme.

MRF reprænterer det tyrkiske mindretal i Bulgarien.

Ahmed Dogan er en kendt skikkelse i bulgarsk politik, hvor han har været leder af MRF i mere end 25 år.

Det er ikke første gang, at bulgarsk politik er ramt af voldsepisoder. I 1996 blev den tidligere ministerpræsident, Andrei Lukanov, fundet skudt og dræbt uden for sit hjem i hovedstaden Sofia.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.