Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bulgarien rejser 130 kilometer hegn mod syriske flygtninge

I et forsøg på at begrænse antallet af flygtninge, der strømmer til Bulgarien fra især Syrien, går bulgarerne nu i gang med at bygge et 130 kilometer langt hegn ved grænsen til Tyrkiet.

Syriske flygtninge udenfor et asylcenter i Sofia. De seneste to år har flere end 18.000 flygtninge krydset grænsen fra Tyrkiet og søgt asyl i Bulgarien.
Syriske flygtninge udenfor et asylcenter i Sofia. De seneste to år har flere end 18.000 flygtninge krydset grænsen fra Tyrkiet og søgt asyl i Bulgarien.

BULGARIEN: Store strømme af flygtninge fra især det borgerkrigshærgede Syrien er i mange måneder flygtet til EU - og mange af dem ankommer til unionen ved Bulgariens grænse til Tyrkiet. Her vil de bulgarske myndigheder nu gøre det sværere for flygtningene at komme videre.

Det 33 kilometer lange hegn, der står ved grænsen mellem Bulgarien og Tyrkiet, skal udbygges med yderligere 130 kilometer, oplyser Bulgariens premierminister, Boiko Borisov, ifølge Reuters. Bulgarien og Tyrkiet deler en grænse på i alt 240 kilometer.

»Denne udvidelse er absolut nødvendig,« siger Borisov ifølge Reuters og tilføjer, at hegnet forventes at »mindske flygtningepresset med omkring syv gange«.

Arbejdet med hegnet skal efter planen indledes i slutningen af januar.

De seneste to år har flere end 18.000 flygtninge krydset grænsen fra Tyrkiet og søgt asyl i Bulgarien - og det har bragt EUs fattigste medlemsland under pres, lyder det fra Bulgariens indenrigsministerium. Regeringen forventer en ny stigning i antallet af flygtninge, når vejret bliver bedre med foråret.

Hegnet regnes med at kunne spare Bulgarien for omkring 7,5 millioner kroner hver måned i udgifter til især grænsepoliti. Den seneste tid har omkring 1.000 betjente været udstationeret ved grænsen for at begrænse tilstrømningen af flygtninge.

Udvidelsen af hegnet møder kritik hos FNs flygtningeagentur, der vurderer, at det længere hegn vil sætte flere liv i fare og give menneskesmuglerne kronede dage.

»Dette vil i stigende grad føre folk - inklusiv familier med små børn - til at søge mod farligere overgange, og det vil overlade flygtningene i hænderne på nådesløse menneskesmuglere,« siger FNs flygtningeagenturs talsmand i Bulgarien, Boris Ceshirkov, til Reuters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.