Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Buddha-statuer forbydes i Iran

Buddha-statuer er røget på listen over forbudte effekter i Iran, hvor de religiøse statuer nu bliver konfiskeret.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Iranske myndigheder konfiskerer lige nu Buddha-statuer fra landets butikker, skriver The Guardian. Det sker for at stoppe udbredelsen af Buddhisme i det konservative muslimske land.

Iran har længe kæmpet imod udbredelsen af vestlig kultur ved at forbyde blandt andet Barbie-dukker og den amerikanske tegneserie The Simpsons.

Huffington Post skriver, at den uafhængige avis Arman har interviewet Saeed Jaberi Ansari, som repræsenterer en gruppe, der forsøger at beskytte Irans kulturelle arv. Han kalder Buddha-figurerne en »kulturel invasion.«

Han nævner ikke, hvor mange Buddha-statuer, der er blevet konfiskeret, men ifølge ham vil beslaglæggelsen fortsætte.

Mange iranere køber statuerne som dekoration til deres hjem og biler. De fleste af statuerne er lavet i Kina og stammer fra toldfrie zoner i den persiske golf.

»Som jeg forstår det, er der ingen kunder, som interesserer sig for buddhismen. De køber kun statuerne til dekoration,« siger Reza Sanaei, en iransk butiksejer, som sælger statuerne.

Også en af butikkens kunder undrer sig over beslaglæggelsen af statuerne, selvom hun ikke selv bryder sig om dem:

- Mine forældre har fem Buddha-statuer derhjemme, kun fordi de synes, statuerne er smukke, siger Marjan Ababi.

Selv om Iran længe har kæmpet mod en vestlig invasion af landet ved at forbyde vestlige effekter, er det ifølge Huffington Post første gang, landet gør modstand mod symboler fra Østen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.