Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bryder med Obamas politik: Trump holder sin gæstebog lukket for verden

I et brud med Obamas politik vil det ikke længere være offentligt, hvem der besøger Det Hvide Hus.

Arkivfoto. I et brud med Obamas politik vil det ikke længere være offentligt, hvem der besøger Det Hvide Hus.
Arkivfoto. I et brud med Obamas politik vil det ikke længere være offentligt, hvem der besøger Det Hvide Hus.

USA's præsident, Donald Trump, vil ikke længere offentliggøre, hvem der har besøgt ham og hans medarbejdere i Det Hvide Hus. Det skriver nyhedsmagasinet Time.

Ifølge mediet er det et brud med politikken under forgængeren, Barack Obama. Under Obama blev det offentliggjort, hvem der kom og gik i hovedsædet for den udøvende magt i verdens mest magtfulde land.

»Beslutningen er truffet grundet de alvorlige sikkerhedsrisici mod nationen og bekymringer for de hundrede af tusinder årlige besøgendes privatliv,« siger kommunikationschef for Det Hvide Hus, Michael Dubke, ifølge Time.

Flere kilder siger til nyhedsmagasinet, at beslutningen er truffet, for at Donald Trump kan mødes med de rådgivere, han ønsker, med et vist mål af diskretion.

Donald Trump er ifølge Time juridisk set i sin gode ret til ikke at offentliggøre, hvem der kommer ind og ud af Det Hvide Hus. Det hører under oplysninger, administrationen ikke ved lov er forpligtiget til at dele.

Tidligere præsident Barack Obama valgte at gøre det alligevel, da han lovede at have den mest transparente administration i historien.

Time skriver dog, at flere kilder fortæller til mediet, at administrationen under Barack Obama fastholdt retten til at tilbageholde information om besøgende. Og at de ofte benyttede sig af den mulighed.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.