Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Brooklyn ligner en spøgelsesby«

Sandy har fået New York-bydelen Brooklyn til at ligne en spøgelsesby, beskriver et amerikansk øjenvidne. Flere personer har søgt tilflugt på de få værtshuse i bydelen, som stadig holder åbent.

Gowanus, Brooklyn.
Gowanus, Brooklyn.

Orkanen Sandy har så småt slippet taget om den mest befolkede af New York Citys fem bydele, Brooklyn, hvor mørket har sænket sig, og hvor vandmasserne flere steder måler over en meter, beretter amerikanske Jason Hoyt, som Berlingske Nyhedsbureau har talt med.

- Da jeg var ude tidligere i dag, lå der træer på gaderne og på biler, som var blevet fuldstændigt knust. Siden har Sandy sat kurs mod Delaware og New Jersey, men Brooklyn ligner ikke sig selv. Brooklyn ligner mest af alt en spøgelsesby, hvor stort set alt er lukket, fortæller Jason Hoyt, der befinder sig i sin lejlighed og har tænkt sig at blive oppe hele natten for at følge Sandy via medierne.

- Der er meldinger om, at cirka en tiendedel af barerne i Brooklyn stadig holder åbent, og at flere har søgt tilflugt dertil. Der skulle være ret proppet, beretter Jason Hoyt, der giver følgende øjebliksbeskrivelse klokken 07 dansk tid:

- Herfra, hvor jeg står, kan man se på træernes hældning, at vinden stadig er ekstremt kraftig, og gaderne er totalt mennesketomme.

Værste problemer i metrosystemets historie

Ifølge de amerikanske myndigheder har New York Citys 108 år gamle metrosystem aldrig stået over for så store problemer som nu. En talsmand fra Metro Transit Authority vurderer, at det vil tage mellem 14 timer og fire dage at fjerne vandet fra de syv metrostationer i New York City, der er blevet oversvømmet som følge af Sandy.

Siden orkanens ankomst på den amerikanske østkyst kort efter klokken 01 dansk tid har mindst 14 personer mistet livet, og 6,5 millioner amerikanere er ifølge CNN uden strøm.Selv om den kort inden sit møde med kysten blev nedgraderet til en »post-tropisk cyklon«, skabte dens vindstød og vandmasser død og ødelæggelse langs kysten.

I New York driver biler rundt i vandfyldte gader, og i den lavtliggende Battery Park på Manhattan nåede vandniveauet på et tidspunkt 4,2 meter, og dermed blev rekorden fra 1960 i den grad skyllet væk. Også byen Atlantic City i New Jersey er oversvømmet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.