Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Broderskab varsler store demonstrationer i Egypten

Det Muslimske Broderskab har indkaldt til demonstrationer over hele landet til fordel for præsident Mohamed Morsi, der anklages for at have »kuppet« sig til mere magt.

EGYPTEN: Over hele Egypten er der søndag indkaldt til massedemonstrationer til fordel for præsident Mohamed Morsi.

Det er Det Muslimske Broderskab, som Morsi var præsidentkandidat for, der, som en reaktion på massive fordømmelser af netop præsident Morsi, har indkaldt til demonstrationerne. Præsidenten har med et dekret ændret den egyptiske forfatning, der nu sikrer præsidenten yderligere magt og blandt andet hæver ham over landets domstole.

Det fik lørdag dommere i byen Alexandria til at gå i strejke i protest mod dekretet, og dommerne har ifølge det nationale nyhedsbureau i Egypten suspenderet alle retslige aktiviteter, indtil Morsis dekret bliver omstødt.

Egyptens højeste retsmyndighed, Det Øverste Retsråd, kalder desuden Morsis forfatningsændringer for et »hidtil uset angreb« på domstolenes uafhængighed, mens oppositionen i Egypten har kaldt det et regulært »kup«.

Forfatningsændringen har også ført til voldelige sammenstød mellem demonstranter og politi, blandt andet på Tahrirpladsen i hovedstaden Cairo.

Demonstranter har i vrede over Morsis forfatningsændringer indledt en ugelang protest mod præsidenten.

Det egyptiske aktiemarked er også berørt af situationen, og ifølge Reuters er markedet foreløbig faldet med 7,6 procent efter Mohamed Morsis dekret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.