Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britiske konservative tager føring i ny valgmåling

De to fløje ligger tæt forud for det britiske valg i næste uge. De Konservative med David Cameron i spidsen går i en ny måling frem og scorer 35 procent af stemmerne mod Labours 32 procent.

Premierminister David Cameron
Premierminister David Cameron

STORBRITANNIEN: Valgbarometeret svinger for tiden i Storbritannien, hvor de Konservative under ledelse af premierminister David Cameron slås indædt med arbejderpartiet Laobur om et spinkelt flertal af stemmerne.

I en ny meningsmåling, som den britiske avis The Guardien står bag, vil Cameron og co. nappe 35 procent af stemmerne, når der er parlamentsvalg 7. maj. Regeringsaspiranterne fra Labour er dog lige i hælene med 32 procent.

De Konservative er i målingen gået frem med ét procentpoint i forhold til en meningsmåling fra The Guardian i sidste uge, hvor Labour også løb med 32 procent.

Det britiske valg tyder på en neglebider, da målingerne de seneste uger har svinget hver sin vej. I to meningsmålinger torsdag i sidste uge var Labour i spidsen med tre procentpoint, mens en anden satte de Konservative i spidsen med fire.

Ud over spændingen om, hvem der løber med valgsejren, tyder alt også på et spændende forløb med, hvordan vinderpartiet konsoliderer sin magt.

Med det EU-kritiske nationalkonservative UKIPs voksende rolle i britisk politik, tyder alt på, at hverken de Konservative eller Labour vil kunne danne regering alene.

I den nye måling fra The Guardian står UKIP til at høste 13 procent af stemmerne, mens De Liberale Demokrater kan se frem til ni procent.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.