Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britiske aviser omfavner May og kalder Corbyn en løgner

Størstedelen af Storbritanniens aviser peger på De Konservatives Theresa May frem for Labours Jeremy Corbyn.

Labours Jeremy Corbyn får ikke meget hjælp fra de britiske aviser på valgdagen.
Labours Jeremy Corbyn får ikke meget hjælp fra de britiske aviser på valgdagen.

De britiske vælgere skal torsdag afgøre, om det skal være Theresa May fra De Konservative eller Jeremy Corbyn fra Labour, der skal indtage Downing Street 10 og lede de hårde forhandlinger om briternes afsked med EU.

Og medierne peger hovedsageligt på premierminister Theresa May, når de skal opfordre vælgerne til at sætte deres kryds.

Avisen The Daily Mail anklager Labour for at fortælle »mange løgne« under valgkampen. Avisen giver en »taktisk stemmeguide« til, hvad man kan gøre for at give De Konservative flertallet.

På samme måde beder avisen The Times vælgerne om at »passe på det gamle Labour«.

Avisen skriver, at en stemme på Jeremy Corbyns parti vil »belønne en ideologisk enspænder, mens landet har brug for erfaring og pragmatisme«.

På samme måde fortæller The Sun sine læsere, at de ikke må lægge Storbritannien i Corbyns hænder.

Også The Daily Telegraph opfordrer vælgere til at stemme på May. Avisen kalder Jeremy Corbyn en »neomarxist«, der kan ødelægge 35 års fremskridt.

På den anden side står avisen Daily Mirror. Her kan man se et uskønt billede af May under overskriften »Løgne, forbandede løgne og Theresa May«.

»Døm ikke Storbritannien til fem år mere under De Konservatives regime,« skriver avisen.

Avisen The Guardian opfordrer ikke direkte til at stemme på en kandidat, men den går i kødet på Theresa May, som ifølge avisen har misbrugt en oplagt mulighed til at debattere briternes udmeldelse af EU.

»En farce følger måske efter brexitdramaet,« skriver avisen.

Theresa May udskrev overraskende valg for syv uger siden i håbet om at skaffe sig et stærkere mandat frem mod forhandlingerne om Storbritanniens udtrædelse af EU.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.