Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk udenrigsminister lander i Cuba på historisk visit

Philip Hammond er den første udenrigsminister fra Storbritannien til at besøge landet i adskillige årtier.

Philip Hammond skal efter planen holde en række møder med sit cubanske modstykke, Bruno Rodriguez, samt andre regeringsledere.
Philip Hammond skal efter planen holde en række møder med sit cubanske modstykke, Bruno Rodriguez, samt andre regeringsledere.

London: Storbritanniens udenrigsminister, Philip Hammond, har begivet sig ud på en historisk rejse.

Destinationen er Cuba, hvor Hammond torsdag er landet. Han er den første britiske udenrigsminister til at besøge ønationen siden 1959, hvor Fidel Castro kom til magten efter en revolution.

Under sit besøg i Cuba skal der diskuteres samarbejde inden for "finansielle tjenester, energi, kultur og uddannelse", lyder det i en meddelelse fra regeringen i London.

Desuden vil ministeren underskrive en "bilateral aftale om restrukturering af Cubas gæld til Storbritannien" under sit besøg.

- Som den første britiske udenrigsminister til at besøge Cuba siden før den cubanske revolution i 1959 er dette en mulighed for at høre med egne ører, hvad Cuba tænker om sine nuværende udfordringer, og hvordan landet ser på sin fremtid, siger Philip Hammond i meddelelsen.

Hammonds besøg følger i kølvandet af et historisk visit af USA's præsident, Barack Obama, i den caribiske østat efter årtiers spændinger i forbindelse med den kolde krig.

Philip Hammond skal efter planen holde en række møder med sit cubanske modstykke, Bruno Rodriguez, samt andre regeringsledere.

Han skal også mødes med repræsentanter fra civilsamfundet i Cuba samt med britiske forretningsfolk i Cubas hovedstad, Havana.

- Storbritannien og Cuba har et syn på verden og regeringsførelse, som er meget forskelligt, siger Philip Hammond.

- Men mens Cuba går ind i en periode med stor social og økonomisk forandring, ser jeg frem til at vise den cubanske regering og folket, at Storbritannien er opsat på at skabe nye forbindelser på tværs af Atlanten, lyder det videre.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.