Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk tabloidavis viser nøgen prins Harry

Kongehuset har bedt de britiske medier om at holde sig fra de kontroversielle billeder af den nøgne prins, men fredag bringer avisen The Sun billederne.

Billederne af en nøgen prins Harry i Las Vegas vil fredag være at finde i den britiske tabloidavis The Sun.Torsdag aften har avisen annonceret, at man vil bringe billederne i morgendagens avis trods løftede pegefingre fra kongehuset.

De kontroversielle billeder stammer fra en weekendtur til Las Vegas, som nummer tre i arvefølgen til den britiske trone var på sammen med nogle venner, og de blev angiveligt taget af en af gæsterne til en sen fest på et hotelværelse i byen.

På de to noget slørede billeder kan man se en helt nøgen prins i selskab med en pige.

Det ene billede, som er taget bagfra, viser prinsen i omfavnelse med den unge pige, og på det andet ser man prisen forfra, hvor han skjuler sine private dele med hænderne.

Onsdag sendte kongehuset besked ud til de britiske medier, hvor man bad aviserne om at holde sig fra billederne, og man understregede, at en offentliggørelse ville være en krænkelse af prins Harrys privatliv.

Men for The Sun er det nu blevet en sag om pressefrihed, siger avisens redaktør David Dinsmore på en video, som avisen har lagt ud på sin hjemmeside torsdag aften.

- Vi har tænkt grundigt over det her. The Sun er en ansvarlig avis, og den arbejder tæt sammen med den royale familie. Vi tager notits af deres ønsker, siger David Dinsmore , inden han desuden roser prinsen.

- Vi er store tilhængere af prins Harry, har gør et stort stykke arbejde for landet og for militæret og for begge disse institutioners image.

Alligevel vil avisen trykke billederne, siger han.

- For os handler det om pressefrihed. Det handler om den groteske situation, hvor et billede kan blive set af millioner af mennesker jorden rundt på internettet, men ikke kan ses i nationens foretrukne avis, som hver dag læses af otte millioner mennesker, siger David Dinsmore.

De kontroversielle billeder af prinsen er angiveligt blevet taget med en mobiltelefon af en af de gæster, som var til stede ved privatfesten på hotelværelset. De blev taget under et spil strip-billard.

Billederne blev efterfølgende offentliggjort onsdag på den amerikanske sladderhjemmeside TMZ, der er kendt for at skaffe store historier om kendte og kongelige.

Det er ikke første gang, at Prins Harry havner i fedtefadet som følge af billeder. I 2005 skabte det således national furore, da billeder fra en udklædningsfest nåede pressen. Her var Harry klædt ud som nazist.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.