Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk nødhjælp til Haiti er i fare efter sexrapport

Storbritanniens udviklingsminister ser tegn på »manglende moralsk ledelse« i nødhjælpsgruppen Oxfam.

Omkring 200.000 omkom ved jordskælvskatastrofen i Haiti i 2010. Nu reagerer den britiske udviklingsminister, Penny Mordaunt, på rapporter om, at udsendte nødhjælpsfolk udnyttede deres job til at opnå seksuelle tjenester. Reuters/© Daniel Aguilar / Reuters
Omkring 200.000 omkom ved jordskælvskatastrofen i Haiti i 2010. Nu reagerer den britiske udviklingsminister, Penny Mordaunt, på rapporter om, at udsendte nødhjælpsfolk udnyttede deres job til at opnå seksuelle tjenester. Reuters/© Daniel Aguilar / Reuters

Storbritannien vil afbryde al finansiering af nødhjælpsorganisationer, hvis de ikke retter sig ind efter nye regler for nødhjælp, siger udviklingsminister Penny Mordaunt søndag i en reaktion på rapporter om, at nødhjælpsfolk har udnyttet deres job til at opnå seksuelle tjenester.

Oxfam, som er en af Storbritanniens største nødhjælpsorganisationer, har fordømt en gruppe tidligere ansatte i Haiti, som ifølge en avis betalte for sex, mens de var udsendt til jordskælvskatastrofen i det fattige land i 2010.

The Sunday Times skriver søndag, at over 120 ansatte i Storbritanniens største nødhjælpsgrupper er blevet beskyldt for seksuelt misbrug i det seneste år.

Beskyldningerne har ifølge aviserne givet næring til »mistanke om pædofili i lande i andre verdensdele«.

Oxfam har afvist beskyldninger om, at de skal have forsøgt at dække over brug af prostituerede i Haiti blandt nogle af dens ansatte.

Mordaunt taler om tegn på »manglende moralsk ledelse« i Oxfam.

Mordaunt siger, at hun på baggrund af skandalen vil bede britiske nødhjælpsorganisationer i udviklingslande om at redegøre for, hvilke problemer der knyttet sig til at beskytte ansatte og de folk, som de arbejder sammen med mod misbrug.

Ministeren vil samtidig have sagen omkring Oxfam fuldt belyst.

»Det, der er så foruroligende, er, at Oxfam ikke gjorde det rigtige, da gruppen modtog rapporterne om misbrug,« siger ministeren og tilføjer:

»De lod personer, som havde begået kriminelle aktiviteter, gå fri.«

Mordaunt siger, at hun har mistanke om, at nogle mennesker knytter til nødhjælpsgrupper for at få mulighed for at forfølge »rovdyrs-adfærd«.

»Det er yderst foragteligt, at der forekommer seksuel udnyttelse og misbrug i nødhjælpssektoren,« siger Mordaunt i en erklæring.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.