Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk minister ser helst Jerusalem som delt hovedstad

Udenrigsminister Boris Johnson gentager, at byen Jerusalem skal være en del af en tostatsløsning.

Udenrigsminister Boris Johnson gentager, at byen Jerusalem skal være en del af en tostatsløsning.
Udenrigsminister Boris Johnson gentager, at byen Jerusalem skal være en del af en tostatsløsning.

Jerusalem bør i sidste ende være delt mellem Israel og Palæstina.

Det siger den britiske udenrigsminister, Boris Johnson. Han har udtrykt sin holdning over for Riyad al-Malki, som er det palæstinensiske selvstyres udenrigsminister.

»Jeg gentog Storbritanniens forpligtelse til at støtte det palæstinensiske folk og en tostatsløsning samt det presserende behov for at genoptage fredsforhandlinger og Storbritanniens klare og langvarige holdning til Jerusalems status,« lyder det fra Johnson ifølge hans kontor.

Præsident Donald Trumps administration blev stærkt kritiseret af store dele af det internationale samfund, da USA for nylig anerkendte Jerusalem som Israels hovedstad.

Trump meddelte, at USA derfor vil flytte sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

Johnson sagde i den forbindelse, at Storbritannien ikke har planer om at flytte sin ambassade til Jerusalem.

Mandagens udtalelse fra Johnson markerer endnu engang, at Storbritannien mener, at Jerusalem skal være en del af en endelig løsning mellem israelerne og palæstinenserne.

»Det bør fastlægges i en forhandlingsløsning mellem israelerne og palæstinenserne. Jerusalem skal i sidste ende være den delte hovedstad mellem de israelske og palæstinensiske stater,« lyder det fra Johnson.

Jerusalem er en hellig by for både jøder, muslimer og kristne, og derfor er byen et meget konfliktfyldt politisk emne.

Den rummer nogle af de mest hellige steder for både muslimer, kristne og jøder. Det er Al-Aqsa Moskéen, Grædemuren, Bethesda Dam, Golgata og Tempelpladsen.

Jerusalem er også politisk vigtig, fordi både israelere og palæstinensere betragter den som deres by.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.