Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk minister: Rusland har skylden i giftgasangreb

Rusland bærer som allieret for Syriens regime skyld for civile drab, siger den britiske forsvarsminister.

Den britiske premierminister Theresa May og forsvarsminister Michael Fallon. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Den britiske premierminister Theresa May og forsvarsminister Michael Fallon. / AFP PHOTO / Justin TALLIS

London. Rusland har skylden for "hvert eneste drab på civile" ved angrebet med kemiske våben i Syrien i sidste uge, siger den britiske forsvarsminister, Michael Fallon.

I et indlæg i avisen Sunday Times skriver Fallon, at Rusland har ansvaret, fordi det er den store allierede for Syriens regime og præsident Bashar al-Assad.

Indlægget kommer, dagen efter den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, aflyste et planlagt besøg i Moskva på grund af den seneste udvikling i Syrien.

Rusland kritiserer søndag Johnson for aflysningen.

- Beslutningen om at aflyse det aftalte besøg viser endnu engang, at der ikke kommer meget ud af tale med Storbritannien, hedder det i en erklæring fra det russiske udenrigsministerium.

Ministeriet understreger samtidig, at briterne ikke rigtig har nogen indflydelse på den internationale udvikling.

Johnson skulle have besøgt Moskva i næste uge.

- Men udviklingerne i Syrien har ændret situationen fundamentalt, sagde Johnson i en erklæring lørdag. Han tilføjede:

- Min prioritet er nu at fortsætte kontakten til USA og andre forud for det kommende G7-møde den 10. og 11. april, så vi kan få en koordineret international støtte til en våbenhvile og en styrkelse af de politiske forhandlinger.

Michael Fallon kaldte i sidste uge gasangrebet i Syrien for "barbarisk, umoralsk og ulovligt", og han erklærede sin støtte til præsident Donald Trumps reaktion med et missilangreb på en syrisk luftbase.

Med henvisning til Rusland skriver Fallon i Sunday Times, at "den seneste krigsforbrydelse skete, mens det er russerne, som har det overordnede ansvar."

- I de seneste år har den russiske ledelse haft mange muligheder for at gribe ind og stoppe Syriens borgerkrig. Rusland må udvise beslutsomhed og få dette regime til at falde til føje, skriver han om Ruslands forhold til Assad.

- Syrien har brug for en regering, hvor Assad ikke har nogen rolle, skriver han videre og pointerer, at "dette er vanskeligt, men ikke umuligt."

Ved det formodede giftgasangreb mod civile i den syriske by Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen tirsdag mistede over 80 personer livet, mens over 100 blev såret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.