Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk forsvarsminister går af efter sexchikane-beskyldninger

Storbritanniens regering siger, at forsvarsminister Fallon er gået af efter beskyldning om upassende optræden.

Michael Fallon forlader sin post som forsvarsminister.
Michael Fallon forlader sin post som forsvarsminister.

Storbritanniens forsvarsminister, Michael Fallon, forlader onsdag sin post i kølvandet på en sag, hvor han er beskyldt for "upassende opførsel".

I en afskedsbegæring skriver han, at han accepterer, at hans opførsel tidligere har været under den høje standard, som kræves i militæret.

»Der er i de seneste dage dukket en række anklager frem mod parlamentsmedlemmer, herunder om min tidligere opførsel,« skriver han.

»Meget af det har været falsk. Men jeg accepterer, at tidligere har jeg været under den høje standard, som kræves i de væbnede styrker, som jeg har den ære at repræsentere,« skriver Fallon i sin afskedsbegæring.

Hans udtalelse er offentliggjort af premierministerkontoret.

Tidligere i denne uge indrømmede Fallon, at han under en middag for 15 år siden havde lagt sin hånd på en kvindelig journalists knæ.

Det var Fallons talsmand, der mandag sagde, at ministeren havde sagt undskyld, da episoden skete.

Den pågældende journalist udsendte herefter en meddelelse på Twitter, hvor hun sagde, at hun regner denne sag for at være lukket.

Efter skandalen i Hollywood, hvor der er rejst en byge af beskyldninger mod filmproducenten Harvey Weinstein for at have sexkrænket mange kvinder, er kvinder og mænd i flere lande stået frem og har delt deres oplevelser om krænkelser.

Denne bølge har også ramt det britiske parlament.

Premierminister Theresa May sagde tidligere onsdag, at der bliver grebet ind over for personer, hvor der er påstande og beviser for upassende opførsel.

»Jeg gør det meget klart, at vi handler mod de, hvor der er anklager, og hvor beviset for dårlig opførsel er der,« sagde hun til de britiske parlamentarikere.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.