Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk finanssektor mister måske 75.000 job ved brexit

Bank of England siger, at 10.000 job kan gå tabt i landets finansielle sektor på den første dag efter brexit.

Arkivfoto: Bank of England siger, at 10.000 job kan gå tabt i landets finansielle sektor på den første dag efter brexit.
Arkivfoto: Bank of England siger, at 10.000 job kan gå tabt i landets finansielle sektor på den første dag efter brexit.

Antallet af job, som kan gå tabt i Storbritanniens finansielle sektor i forbindelse med brexit, er formentlig på omkring 75.000, siger Sam Woods fra Bank of Englands ledelse.

The Bank of England, som er Storbritanniens centralbank, siger, at 10.000 job kan gå tabt i landets finansielle sektor på den første dag efter brexit.

Sam Woods, som er viceguvernør i centralbanken, siger, at han venter at se to procent af arbejdsstyrken i bankverdenen og forsikringsbranchen forsvinde. I London forudser han, at det vil være tre procent.

Han henviser til et nyligt studie udført af konsulentfirmaet Oliver Wyman, som siger, at mellem 65.000 og 75.000 job i alt kan gå tabt i Storbritanniens finanssektor.

»Dette er inden for de plausible scenarier,« siger Woods.

Mange firmaer i den finansielle sektor er dybt bekymrede for følgerne af Storbritanniens exit fra EU, som skal ske i marts 2019.

Medlemskabet af EU har givet firmaerne muligheden for automatisk at sælge deres produkter på tværs af EU's grænser, og London er blevet det finansielle centrum og den store hovedstad for mange internationale firmaer.

Men blandt andre Lloyd Blankfein, som er topchef i den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, har tydeligt sagt, at hans firma måske flytter størstedelen af alle aktiviteter til det tyske finanscentrum i Frankfurt.

Andre firmaer er allerede ved at udvikle nødplaner, som de måske vil gøre brug af, hvis det kommer til et kaotisk brexit.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.