Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk finansminister afviser at gå efter Camerons job

George Osborne mener, at han ikke er den rette til at samle Det Konservative Parti efter folkeafstemning.

George Osborne er ifølge eget udsagn ikke den rette mand til at overtage tøjlerne efter David Cameron, som annoncerede sin kommende exit som premierminister i kølvandet på det overraskende britiske EU-nej.
George Osborne er ifølge eget udsagn ikke den rette mand til at overtage tøjlerne efter David Cameron, som annoncerede sin kommende exit som premierminister i kølvandet på det overraskende britiske EU-nej.

London. Arvtageren til den britiske premierministerpost og posten som leder af Det Konservative Parti bliver ikke den nuværende finansminister, George Osborne.

Det udelukker ministeren selv i kølvandet af sidste uges folkeafstemning i Storbritannien, hvor et flertal stemte for at melde briterne ud af EU. Det fik efterfølgende premierminister David Cameron til at bebude sin afgang.

Osborne har sammen med Cameron opfordret briterne til at sætte deres kryds ved at forblive en del af det europæiske samarbejde.

Netop det faktum gør, at finansministeren - ifølge sig selv - dårligt kan sætte sig i spidsen for en regering. Det skriver han i et indlæg i avisen The Times.

- Det ligger ikke til mig som menneske at gøre ting halvt, og jeg kæmpede op til folkeafstemningen med alt, hvad jeg havde. Jeg troede på min sag og kæmpede hårdt for den.

- Så det er klart, at selv om jeg fuldstændig accepterer resultatet, så er jeg ikke den rette person til at samle partiet, som der er behov for nu, skriver George Osborne.

Inden folkeafstemningen blev Osborne bredt betragtet som en kandidat til at tage over for David Cameron hos de konservative.

Nu overvejer George Osborne ifølge The Times, om han skal støtte den tidligere London-borgmester Boris Johnson som kommende leder af partiet. Angiveligt skulle Osborne spekulere i, at Johnson til gengæld vil gøre ham til udenrigsminister i en ny regering.

Et andet varmt navn i forhold til topposten er indenrigsminister Theresa May.

Cameron forlader Downing Street i efteråret.

Ledelsen hos Storbritanniens konservative anbefaler, at kandidater til at afløse Cameron formelt melder sig senest torsdag ved middagstid. Ønsket er, at efterfølgeren senest er blevet udpeget 2. september.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.