Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk efterretningstjeneste har haft adgang til journalisters e-mails

Dokumenter, som er blevet lækket af whistlebloweren Edward Snowden, afslører, at den britiske efterretningstjeneste, GCHQ, har haft adgang til e-mail-konti tilhørende journalister på en lang række af verdens største medier.

STORBRITANNIEN: Journalister på en lang række internationale medier er blevet overvåget af den britiske efterretningstjeneste, GCHQ, der har haft adgang til journalisternes e-mails. Det afslører dokumenter, som er blevet lækket af whistlebloweren, Edward Snowden. Det skriver The Guardian.

Efterretningstjenesten har ifølge de dokumenter, The Guardian har fået adgang til, overvåget journalister fra BBC, Reuters, The Guardian, New York Times, Le Monde, Solen, NBC og Washington Post. Overvågningen er angiveligt sket som en del af en øvelse.

Fra de fiberkabler, der transporterer internet- og teletrafik, har efterretningstjenesten tappet 70.000 e-mails i løbet af mindre end 10 minutter i november 2008.

Udover simple pressemeddelelser indeholdt tapningen af e-mails også korrespondancer mellem journalister og redaktører, hvor der blev diskuteret journalistiske historier, og de e-mails har dermed også været tilgængelige på efterretningstjenestens intranet. Det er uvist, om journalisterne har været et bevidst mål i tapningen af e-mails.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.