Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk domstol afviser at droppe arrestordre på Assange

Wikileaks-stifter havde håbet at kunne forlade Ecuadors ambassade i London, hvor han har boet siden 2012.

ARKIVFOTO. Britisk domstol opretholder arrestordre på Julian Assange.
ARKIVFOTO. Britisk domstol opretholder arrestordre på Julian Assange.

Britisk domstol opretholder den arrestordre, der er udstedt på Julian Assange.

Wikileaks-stifteren havde bedt domstolen i London ophæve arrestordren, så han kunne forlade Ecuadors ambassade i den britiske hovedstad.

Her har han boet de seneste fem og et halvt år. Hvis han forlader den, risikerer han at blive anholdt af britisk politi.

Arrestordren blev udstedt, da Assange brød reglerne for en løsladelse mod kaution. Det gjorde han, da han søgte tilflugt på Ecuadors ambassade i London.

Ecuador gav ham siden asyl og statsborgerskab. Men på grund af den britiske arrestordre har han ikke kunnet forlade ambassaden og rejse til Ecuador.

De svenske myndigheder har tidligere ønsket Assange udleveret for anklager om voldtægt. Assange har nægtet, at anklagerne skulle være sande.

Sverige droppede dog anmodningen om at få udleveret Assange i maj 2017. Derfor havde han bedt om at få ophævet arrestordren.

Men dommer Emma Arbuthnot var ikke enig med Wikileaks-stifteren og hans advokater.

»Jeg er ikke overbevist om, at arrestordren skal trækkes tilbage,« siger hun i forbindelse med tirsdagens afgørelse.

Assanges advokat Mark Summers bad dommeren genoverveje, om det er i den britiske offentligheds interesse fortsat at retsforfølge hans klient for at have overtrådt betingelserne for løsladelse mod kaution.

46-årige Assange har gemt sig på ambassaden i London siden 2012. Han frygtede at blive udleveret til Sverige og derefter blive udleveret til USA.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.