Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk avis: May vil stoppe den fri bevægelighed fra EU

Daily Mail: Theresa May lover i valgkamp at trække briterne ud af EU's indre marked og ud af EU-domstol.

Den britiske avis Daily Mail skriver, at den konservative premierminister, Theresa May, formelt vil fremsætte et valgløfte om, at hun vil stoppe den frie bevægelighed for mennesker ind i Storbritannien.

Hun vil ifølge avisen også trække EU ud af både det indre marked og af Den Europæiske Unions Domstol. Storbritannien holder parlamentsvalg 8. juni.

»May vil fremsætte meget specifikke valgløfter i sit valgprogram for at overvinde splittelse i hendes konservative parti,« skriver Daily Mail.

Det britiske parlament vedtog ved en afstemning onsdag at støtte premierministerens ønske om et parlamentsvalg 8. juni. Forslaget blev vedtaget med stemmerne 522 for og 13 imod.

May har begrundet beslutningen om at holde valg i utide med, at det nuværende parlament er splittet i spørgsmålet om, hvordan Storbritannien skal forlade EU.

»Jeg har truffet denne beslutning, fordi jeg oprigtigt mener, at det er i nationens interesse,« siger hun.

May og De Konservative står til et supervalg 8. juni.

Regeringspartiet vil ifølge en nylig meningsmåling i London-avisen The Times få 382 af de i alt 650 pladser i parlamentet. I dag sidder partiet på 330 pladser.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.