Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk arbejdsmarked er på vej mod fuld kapacitet

Arbejdsløsheden i Storbritannien faldt med 7000 til 1,6 million i sidste kvartal af 2016.

 Arbejdsløsheden er på det laveste i 11 år, hedder det i de nye tal fra Storbritanniens nationale statistiske departement.
Arbejdsløsheden er på det laveste i 11 år, hedder det i de nye tal fra Storbritanniens nationale statistiske departement.

Arbejdsløsheden i Storbritannien faldt med 7000 job til 1,6 million over tre måneder frem til december, hvor de gennemsnitlige lønninger steg med 2,6 procent, viser nye officielle tal ifølge BBC.

- Arbejdsløsheden er på stabilt niveau på 4,8 procent, hvilket er det laveste i de seneste 11 år, hedder det i de nye tal fra Storbritanniens nationale statistiske departement.

Beskæftigelsen ligger på 74,6 procent, mens lønningerne også er stigende.

En talsmand for det statistiske departement, David Freeman, siger, at "arbejdsmarkedet som helhed synes at være på vej mod fuld kapacitet."

Alle økonomiske tal i Storbritannien bliver målt op mod den nye situation, som er opstået efter brexit-afstemningen sidste sommer.

Premierminister Theresa May har sagt, at hun vil udløse artikel 50 om britisk farvel til EU i slutningen af marts.

I EU er Kommissionens økonomiske vinterprognose lovende for både eurozonen og EU som helhed. I eurozonen ventes bnp-vækst på 1,6 procent i år, mens det i hele EU er 1,8 procent.

Men kommissionen konstaterer også, at der denne gang er usædvanlig stor usikkerhed om, hvordan det skal gå med europæisk økonomi.

Det skyldes kombinationen af usikkerhed omkring den nye amerikanske administrations intentioner om udfaldet af valg i blandt andet Frankrig og Tyskland og om de kommende brexit-forhandlinger med Storbritannien.

Storbritannien havde sidste år en vækst i bnp på 2,0 procent. I år ventes væksten af falde til 1,5 procent og i 2018 helt ned til 1,2 procent.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.