Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk advarsel: Et nej til EU vil gælde for evigt

Hvis det bliver et nej, kan beslutningen ikke rulles tilbage igen senere, advarer britisk udenrigsminister.

Hvis briterne stemmer nej til EU på torsdag, kan beslutningen ikke rulles tilbage igen på et senere tidspunkt, siger den britiske udenrigsminister, Philip Hammond (til højre). Her taler Hammond med den belgiske udenrigsminister, Didier Reynders, under et EU-møde mandag i Luxembourg. Reuters/Eric Vidal
Hvis briterne stemmer nej til EU på torsdag, kan beslutningen ikke rulles tilbage igen på et senere tidspunkt, siger den britiske udenrigsminister, Philip Hammond (til højre). Her taler Hammond med den belgiske udenrigsminister, Didier Reynders, under et EU-møde mandag i Luxembourg. Reuters/Eric Vidal

Luxembourg. Et nej til EU ved folkeafstemningen på torsdag kan ikke laves om igen på et senere tidspunkt, hvis briterne går hen og fortryder.

Det siger den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, mandag ved ankomsten til EU's udenrigsministermøde i Luxembourg.

- Den besked, vi prøver at få ud til det britiske folk, er, at det er en beslutning, der ikke kan rulles tilbage igen, siger Philip Hammond.

- Hvis Storbritannien beslutter sig til at træde ud, kommer vi ikke tilbage igen. Storbritannien kan aldrig komme med i EU igen på et senere tidspunkt undtaget på betingelser, der ville være uacceptable, som medlemskab af euroen, medlemskab af Schengen og så videre, siger han.

Philip Hammond siger, at det er "en meget, meget vigtig beslutning", og at det er i Storbritanniens bedste interesse at blive i EU.

Men han siger samtidig, at han forventer en tæt afgørelse, uanset hvem der vinder folkeafstemningen på torsdag.

Den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, siger, at han håber, at et flertal af briterne stemmer ja til at blive i EU.

- Jeg mener, at Europa bliver klart fattigere, hvis Storbritannien skiller sig ud, siger Steinmeier.

Han siger, at et britisk nej på torsdag ikke bare betyder, at EU mister et medlemsland, men at EU mister den britiske historie og tradition, der hele tiden har været vigtig for det europæiske samarbejde.

Østrigs udenrigsminister, Sebastian Kurz, siger, at det vil være bedst for både EU og for Storbritannien, hvis det ender med et ja.

- Storbritannien har altid sat fingeren oven på såret og demonstreret, hvor udviklingen går i den forkerte retning, siger Sebastian Kurz.

Han siger, at et EU, der skal have en fremtid, hele tiden må forbedre sig.

Derfor har EU brug for medlemslande, der som Storbritannien klart tør sige, når noget ikke fungerer ordentligt, siger Kurz og peger blandt andet på den britiske kamp mod misbrug af EU-landenes velfærdsydelser.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.