Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Briternes jul drukner i regn

Tusindvis af briter kan forvente at få julen ødelagt af på grund af omfattende oversvømmelser.

En mand kravler ud af sin bil, der er blevet fanget på en oversvømmet vej i Milby i det nordlige England.
En mand kravler ud af sin bil, der er blevet fanget på en oversvømmet vej i Milby i det nordlige England.

ENGLAND: Flere tusinde briter kan se frem til at få julen spoleret af store oversvømmelser, som konsekvens af store mængder regn fra samme frontsystem, der udløste søndagens snestorm over Danmark.

Samtidig varsler de britiske meteorologer ifølge BBC, at nedbøren over de britiske øer vil fortsætte i de kommende dage og i kombination med stærk vind gøre julen 2012 til en stærkt ubehagelig oplevelse for mange.

Vandmasserne har allerede betydet, at juletrafikken i det offentlige er kraftigt påvirket, fordi jernbanespor er blevet ødelagt, og det samme gælder for dele af vejnettet, oplyser BBC.

Evakuering og oversvømmelser

Advarsler om livsfarlige oversvømmelser er udstedt i Cornwall og Cober og myndighederne har udsendt flere end 260 advarsler om oversvømmelser fra Wales til Skotland.

Redningsredskabet arbejder på højtryk for at evakuere beboere fra oversvømmelserne og med at afværge oversvømmelser ved at lægge sandsække ud foran truede bebyggelser.

Den ansvarlige minister, Richard Benyon, siger til Sky News:

- Det er altid forfærdeligt at få sit hjem eller forretning oversvømmet, men i specielt julen er det ubehageligt for de berørte familier.

Det sydvestlige England, Wales og nordøstlige Skotland er ramt hårdt, og i Devon blev en kvinde reddet af en helikopter, hvor besætningen fik øje på hende med et varmeregistrerende kamera, mens hun havde søgt tilflugt i et træ efter at være skyllet ud af sin bil.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.