Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Briterne skal stemme ja eller nej til EU i juni

Premierminister David Cameron siger, at hans regering anbefaler, at Storbritannien forbliver i EU efter gårsdagens aftale i Bruxelles.

David Cameron oplyste ved et pressemøde foran sin bolig i 10 Downing Street i London, ar briterne skal stemme om den nye EU-aftale d. 23. juni 2016.
David Cameron oplyste ved et pressemøde foran sin bolig i 10 Downing Street i London, ar briterne skal stemme om den nye EU-aftale d. 23. juni 2016.

London: Den britiske premierminister, David Cameron, siger i en erklæring i Downing Street, at en folkeafstemning om EU vil finde sted i Storbritannien torsdag den 23. juni.

Cameron siger, at hans regering anbefaler, at Storbritannien forbliver i EU, og han siger, at beslutningen om at stemme ja eller nej ved en kommende folkeafstemning bliver den vigtigste i vælgernes levetid.

- Jeg vil mandag gå til parlamentet og foreslå, at den britiske befolkning afgør vor fremtid i Europa ved en ja-eller-nej folkeafstemning torsdag den 23. juni, siger den britiske regeringsleder efter et regeringsmøde lørdag formiddag om Storbritanniens nye særlige status i EU.

Cameron sagde efter topmødet i Bruxelles, der sluttede sent fredag, at han er parat til en intens valgkampagne forud for folkeafstemningen.

- Jeg vil kæmpe med hele min sjæl for at overbevise den britiske befolkning om, at den skal blive i det reformerede EU, som vi fik sikret ved topmødet, siger han.

Cameron fremhæver, at Storbritannien aldrig bliver del af "en europæisk superstat", aldrig skal indføre euro som valuta og har fået beskyttelse af britiske velfærdsydelser.

- Storbritannien kan nu holde sig ude af de dele af EU, som ikke fungerer for os, siger den britiske premierminister og understreger, at der ikke er noget i aftalen, der forhindrer yderligere integration mellem landene i EU-samarbejdet.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.