Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Briterne googler "Hvad er EU?" efter brexit

"Hvad er EU?" er det næsthyppigste spørgsmål om EU, som Google har registreret fra britiske brugere fredag.

Hvad betyder det at forlade EU? Hvad er EU? Hvilke lande er med i EU? Hvad sker der nu, når vi har forladt EU? Hvor mange lande er med i EU?

I nævnte rækkefølge er det top fem over de EU-relaterede søgninger, som blev foretaget på internetsøgemaskinen Google fra computere i Storbritannien, umiddelbart efter at resultatet af den britiske EU-folkeafstemning var offentliggjort fredag morgen.

Det viser en opgørelse fra Google Trends, der laver statistik over de mest populære googlesøgninger.

I timerne inden folkeafstemningen var "Hvad er brexit?" et af de hyppigst stillede spørgsmål fra britiske googlebrugere.

Google Trends oplyser ikke, præcis hvor mange gange briterne brugte søgemaskinen til at finde svar på spørgsmål om EU, kun at antallet af søgninger steg markant.

Også i andre EU-lande har der været interesse for den britiske EU-afstemning torsdag.

I Spanien er det næstmest googlede spørgsmål "Hvordan vil Gibraltar være påvirket af brexit?", mens det tredje hyppigst stillede spørgsmål fra internetbrugere i Polen er "Hvordan vil et brexit påvirke polakker i EU?", skriver Fortune Magazine.

Et af de centrale emner i den britiske valgkamp var netop indvandringen fra de nyeste EU-medlemslande i Øst- og Centraleuropa. Mange vælgere, der stemte for at lade Storbritannien forlade EU, nævnte dette emne som en vigtig årsag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.